El coronavirus no da tregua en la Comunitat Valenciana e incrementa los contagios
Trabajadores del hospital La Fé en los exteriores del hospital. / Kai Försterling (EFE)

La Comunitat Valenciana ha registrat 235 nous casos de coronavirus en les últimes hores. La xifra suposa el doble que els dos dies anteriors on es van notificar 114 contagis en cada jornada. A això se suma un nou brot d’àmbit social en Xiva que afecta a un total de 5 persones.

En l’última setmana s’han disparat els nous positius i és que cada dia se supera ja el centenar de casos. Això ha fet que la xifra del total d’afectats pel coronavirus arribe fins als 13.244 persones des de l’origen de la pandèmia.

La consellera de SanitatAna Barceló, ha declarat que el creixement de positius “és preocupant”. No obstant això, ha destacat el treball de Salut Pública per al control i seguiment dels diferents brots que estan apareixent en els últims dies. En aquest aspecte, ha assenyalat que les mesures de control adoptades “funcionen”.

“Aquest seguiment dels brots comporta la realització de 5.000 PCR al dia, molt dirigides a la detecció precoç dels casos. Actuar d’aqueixa manera fa que es detecten més casos positius i ens permet seguir la traçabilitat del virus en la Comunitat”, ha assenyalat.

No obstant això, la consellera ha tornat a incidir en la necessitat de “no relaxar les mesures de seguretat i prevenció en les celebracions privades” posat que són els brots socials els que més estan fent ressorgir al coronavirus.

VALÈNCIA, LA PROVÍNCIA MÉS CASTIGADA

Dels 235 nous casos, més de la meitat s’han donat a València on han hagut 135 positius. Per darrere queda Alacant amb 64 nous contagis i Castelló amb 7 positius. A més, hi ha 19 casos sense assignar, que se sumen als 7 pendents de dies anteriors.

D’altra banda, s’han donat 103 altes, així el total de curats ascendeix a 18.282 persones. Per contra, els hospitals valencians tenen 88 persones ingressades amb 10 d’elles en l’UCI. D’aquesta forma, queden actius 1.303 casos, és a dir, un 6,19% del total de positius.

Respecte al número de morts, no s’han registrat noves víctimes del coronavirus. Per tant, el total de defuncions es manté en 1.478 persones.

Finalment, en aquests moments hi ha algun cas positiu en 11 centres de majors de la Comunitat Valenciana. Són 1 a la província de Castelló, 3 a Alacant i 7 a València. A més, es troba sota vigilància activa de control sanitari una única residència de la província de València.