Así será el nuevo mercado de alimentación ecológica de Valencia
Diseño del futuro Mercado Castellar-Oliveral.

El futur Mercat Municipal de Castellar-L’Oliveral d’alimentació agroecològica ja està en marxa. El Ajuntament de València ha presentat aquest projecte que se situarà en la plaça de la Figuereta.

Concretament estarà en un solar de més 2.000 m² per al seu emplaçament i disposarà d’una plaça multiusos. En ella podran celebrar-se diferents actes i esdeveniments cívics per als veïns del barri valencià.

Ubicación del nuevo mercado en la plaza de la Figuereta (Valencia).

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha sigut el responsable de donar a conèixer totes les novetats d’aquest mercat agroalimentari. Galiana ha assenyalat que es tracta d’un projecte que cerca “impulsar l’alimentació saludable i la comercialització dels productes de quilòmetre zero”.

“És important perquè no solament és un lloc de venda dels productes de proximitat. La seua execució implicarà la recuperació d’un espai per al poble”, ha assegurat Galiana.

El projecte comptarà amb un pressupost de 944.000 euros i estarà elaborat per la cooperativa d’arquitectes Crearqció. Segons ha informat un dels seus components, Pepe Lerma, l’objectiu del treball ha sigut “vincular l’horta i el mercat amb el poble i els equipaments de la zona”. De la mateixa manera, ha destacat que tracta de “fer compatible l’activitat comercial amb les necessitats d’espai públic del veïnat”.

El nou mercat comptarà amb punts de venda, magatzem i banys accessibles. També tindrà una zona de descans amb ombra; una altra de jocs intergeneracionals; i una altra per a actuacions i trobades.