Así son las nuevas señales igualitarias que llenarán la ciudad de Valencia

La senyalística municipal de València es renova per a fer-se més igualitària i evitar el sexisme. Avui el Ajuntament ha anunciat com seran a partir d’ara les icones que utilitzaran en els seus cartells, fullets i campanyes publicitàries. L’objectiu és visibilitzar a les dones i la seua presència a la ciutat i reflectir la diversitat del veïnat.

En la setmana prèvia a la celebració de el 8-M, Dia Internacional de les Dones, la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, ha posat en relleu que aquesta mesura contribueix a “visibilitzar i feminitzar l’espai públic”.

“Allò que no es viu ni es veu està ocult. Per això és tan important donar a conèixer, ja siga mitjançant el llenguatge o la imatge, tota la realitat a la nostra societat, una societat que és molt diversa. Durant molt de temps ha estat amagada la meitat de la nostra societat, la de les dones. Per a poder representar el que significa tota la societat, és important visibilitzar i poder feminitzar l’espai públic“, ha assenyalat Beamud.

La iniciativa del consistori se suma a altres projectes com la retolació de 22 carrers amb noms de dones importants; la instal·lació de monòlits en record de María Moliner i el Grup Femení de la Residència d’Estudiants; o el parc batejat amb el nom de l’activista Berta Càceres. “Continuem treballant per a visibilitzar a la dona, per a representar a tota la societat, una societat diversa i plural”, ha remarcat.

Senyalística i cartelleria elaborada per l’Ajuntament de València aplicant criteris d’igualtat i inclusió.

IDENTITAT VISUAL DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

La secció de Normalització Documental i Imatge Corporativa, dependent de la Regidoria de Relació amb els mitjans, vela perquè els textos i les imatges que es difonen des de l’Ajuntament a través dels diferents canals de comunicació amb la ciutadania estiguen d’acord amb un discurs no sexista i inclusiu.

El seu personal recomana que els dos sexes apareguen realitzant conjuntament activitats tant públiques com privades; presentar a dones actives que combaten el rol passiu estereotipat; incloure imatges de dones en els àmbits tradicionalment masculinizados i viceversa; i representar la diversitat de persones que existeix a la ciutat de diferents ètnies, cultures, orientacions sexuals, edats o capacitats.

La inclusió de figures de dones professionals i apoderades, diferents tipus de famílies o persones amb diversitat funcional, són alguns dels recursos emprats per a promoure l’equitat.

Segons el regidor Carlos Galiana, “el consistori genera gran quantitat i varietat de textos. Es fa, per tant, necessari comunicar en igualtat; fomentar una realitat comunicativa i de participació equilibrada que no incórrega en tractaments desiguals, que no reforce rols i estereotips sexistes i que no amague a una part de la societat”.