La nueva Plaza del Ayuntamiento comienza a tomar forma
Operarios trabajan en la peatonalización de la Plaza del Ayuntamiento. / JAVIER SERER

Les obres per a convertir en zona de vianants la Plaça de l’Ajuntament de València ja han començat. Aquesta setmana ha arrancat la col·locació dels materials per a donar forma a les noves parades de l’EMT. La línia C-1, de pròxima creació, serà l’única que travessarà la plaça una vegada es tanque al trànsit. Tot això succeirà el 20 de març.

Durant estes dos últimes setmanes de febrer es procedirà al rebaixe de les voreres per a igualar-les amb la calçada. A més, estes s’ampliaran, es reformaran les illetes i es canviaran els semàfors.

Material per a les obres de conversió en zona de vianants de l’Ajuntament. / JAVIER SERER

Aquests treballs van a contrarellotge posat que l’1 de març s’interrompran per a donar inici a les mascletades. Una vegada acaben, la Plaça de l’Ajuntament es tancarà al trànsit i serà el dilluns 23 quan comence a funcionar la nova C-1.

Encara que caldrà esperar fins llavors per a veure la nova plaça, el consistori ha obert una exposició amb maquetes on pot veure’s el resultat final. A més, en ella també és possible veure el futur disseny de les places de la Reina i el Mercat.

Peons en el treball de conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament.

El carrer Colón perdrà un carril

Circular pel cèntric carrer Colón serà més difícil que mai en qüestió d’un mes com a conseqüència de la conversió en zona de vianants. A partir de març este carrer habilitarà un segon carril bus pel qual passaran fins a 9 línies enfront de les 5 que ho fan hui dia.

Colón assumirà així bona part de les línies que efectuen parada a l’Ajuntament i que es traslladaran de lloc després del seu tancament. D’esta forma, els conductors de cotxes privats únicament disposaran d’un carril per a circular.

A això se sumarà que ja no podran entrar des de Porta la Mar lloc que aquest accés quedarà totalment bloquejat. En este últim tram, el sentit del trànsit canviarà de manera que el carril de vehicles privats eixirà a la rotonda per a donar accés als aparcaments d’aquest tram del carrer accessible des de Conde Salvatierra.

Una altra novetat és el gir del carrer Pérez Bayer. A partir de març estarà prohibit i únicament podrà entrar-se en esta via accedint per Isabel la Catòlica.