Nuevas investigaciones en el caso Alcàsser podrían resolver el crimen más famoso de España

El tripe assassinat de Toñi, Miriam i Desirée torna als jutjats quasi trenta anys després de produir-se. La jutgessa del cas Alcàsser ha ordenat analitzar al voltant de 50 pèls i els dos cotxes relacionats amb el crim.

Segons ha publicat el diari Las Provincias, la Guàrdia Civil tornarà a inspeccionar els vehicles dels principals autors de l’assassinat: Antonio Anglés i Miguel Ricart. En concret es tracten d’un Seat Ronda i un Opel Corsa, els automòbils on es van produir els segrestos de les menors.

L’objectiu de la nova investigació és localitzar restes d’ADN d’alguna de les tres xiquetes d’Alcàsser. L’última vegada que es va realitzar un registre minuciós d’aquests vehicles va ser en 1993. Al no trobar res nou, la jutgessa pretenia desfer-se ja dels turismes.

No obstant això, l’associació de criminòlegs Laxshmi, personada com a acusació popular del cas, va sol·licitar al Jutjat de Primera Instància i Instrucció 6 d’Alzira tornar a inspeccionar els automòbils. Ara la seua petició s’ha convertit en una realitat i es procedirà a la investigació que podria revelar alguna nova pista del crim.

50 PÈLS A ANÀLISIS PER A ESCLARIR ELS CRIMS D’ALCÀSSER

Respecte al mig centenar de pèls a analitzar, van ser trobats en el seu moment en els cossos de les víctimes. No obstant això, aquests es van descartar en els estudis genètics abans de processar a Ricart. Amb les noves dades obtingudes es podria comprovar la implicació real tant d’aquest com d’Anglés, encara desaparegut.

El compte arrere per a resoldre totes les preguntes del cas Alcàsser ha començat. En 2029 els delictes contra Antonio Anglés, acusat de triple assassinat, tres violacions, rapte de menors i possessió il·legal d’armes de foc, prescriuran.

Passada aquesta data ja no podria ser detingut en el cas de continuar amb vida. Només hi hauria una excepció i és que la nova línia de la investigació aportara dades rellevants. Això retardaria l’extinció de la responsabilitat penal altres 20 anys més.