La presidenta de la Fundació Hortensia Herrero ha inaugurat l’Exposició d’escultures de Jaume Plensa que s’ha instal·lat en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i que estarà a la disposició dels visitants fins al pròxim 3 de novembre. Ho ha fet al costat del propi artista, qui ha estat present també en la roda de premsa prèvia a l’acte d’inauguració.

“Ara està de moda Jaume Plensa, ja que té exposicions en la Plaça Colón de Madrid, amb el preciós cap de Julia, a Barcelona i en el Rockefeller Center de Nova York. El més més important per a nosaltres ara mateix és poder tenir-te exposant ací, a València. D’aquesta manera, pretenem, des de la Fundació Hortensia Herrero, vetlar i promoure l’Art i la Cultura en la Comunitat Valenciana. Volem que aquesta exposició temporal siga un motiu més per a visitar València i que per als quals vivim ací ens augmente la sensibilitat per l’art contemporani. Vull fer de València un referent cultural”, va explicar Hortensia Herrero.

Jaume Plensa y Hortensia Herrero en la inauguración de la exposición.

La presidenta de la Fundació que impulsa aquesta mostra va explicar que, després de les exposicions de Manolo Valdés i Tony Cragg, “teníem el llistó molt alt, però amb Jaume cobrim les nostres expectatives. Simplement resulta una exposició bella i fantàstica. A més, vull destacar el compromís de Jaume en tots els detalls, des de l’elecció de les bases a la posició de caps i com incideix el sol segons siga aquesta”.

En el seu discurs d’inauguració, Hortensia Herrero va revelar que una de les novetats d’enguany és que no comprarà una escultura, com l’any passat. “Enguany, com els anteriors, també vull que es quede una part d’aquesta exposició temporal amb nosaltres. Així compraré dos d’aquests caps escultòrics; una a títol personal i l’altra la Fundació Hortensia Herrero. Però de moment, no se situaran en un lloc fix, sinó que estaran les dues juntes viatjant per diferents punts de la Comunitat Valenciana, perquè més persones puguen trobar-se i conèixer aquestes boniques peces”.

Vista general de las siete grandes cabezas pensantes que ha instalado el artista catalán Jaume Plensa en la Ciudad de las Artes de Valencia. EFE/Kai Försterling

Hortensia Herrero va indicar que amb Jaume Plensa es posa fi a una trilogia d’exposicions que va començar fa dos anys amb Manolo Valdés: “Estic, evidentment, molt contenta i és per a mi un orgull poder fer aquesta tercera mostra temporal ací en la Ciutat dels Arts, però també estic una mica trista perquè el trienni d’exposicions temporals s’acaba. Espere que algú agafe el relleu i ens puguem reunir el mes vinent de juny de 2020… però sent jo una de les convidades”.

Aquesta mostra torna a posicionar a València com a focus d’atracció turística i cultural. “La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra l’arribada d’aquesta nova exposició de la Fundació Hortensia Herrero i obri, un estiu més, una finestra a l’art a València a l’aire lliure”, va explicar Enrique Vidal, director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, entorn que acollirà aquesta mostra d’escultures en el llac sud, al costat del Museu Príncep Felip, fins al 3 de novembre.

Cinco de las siete cabezas expuestas en el lago de la Ciudad de las Artes.

Intervenció en el Centre d’Art Hortensia Herrero

Hortensia Herrero va aprofitar la presència de Jaume Plensa a València per a anunciar que l’artista barceloní serà també una peça important en el futur Centre d’Art que s’obrirà en el Palau de Valeriola. “Encara que amb aquesta mostra finalitza aquesta trilogia d’exposicions, aquesta finalització de cicle no significa que ens quedem estàtics en la Fundació Hortensia Herrero. Continuem treballant per aconseguir els nostres objectius, així el nostre futur “Centre d’Art Hortensia Herrero” va avançant. I he de dir-vos com a primícia, que Jaume Plensa tindrà una intervenció permanent en l’una de les zones més importants de l’edifici, en el melic d’aquest, en “el melic”, com la bategem quan vam estar veient-lo. Així estarem sempre units pel melic. Et done les gràcies de cor per creure en la nostra Fundació i els nostres projectes”.