La Nit de l'Alba dará la bienvenida a las Fallas de septiembre

En la nit de la Plantà el cel de tota la ciutat s’omplirà de color gràcies a la Nit de l’Alba. Aquesta tradició que es remunta a 1966 i va ser recuperada en 2016, servirà per a donar començament a aquestes extraordinàries festes josefinas.

Serà a les 23.00 hores quan les 273 comissions falleres encenguen totes a les vegada una caixa de 25 trets. En total, 6.825 llums posades a disposició per Junta Central Fallera i que cada comissió arreplegarà en el Pyroshopping assignat. L’objectiu és celebrar la nit de la Plantà i que València torne a fer olor de pólvora.

Aquests trets es complementaran amb els dos castells programats per el Ajuntament de València. Aquests, que es dispararan a la mateixa hora i tindran lloc en Port/Adif i l’Avinguda de Llevant (consulta calendari complet). La pirotècnia encarregada d’aquests primers trets serà Pirotècnia Mediterràneo.

Igual que la resta de castells i mascletaes, des de l’Ajuntament indiquen que estan pensats perquè puguen ser observats des dels domicilis particulars. Per aquest motiu demanen que no s’acudisca als punts de tret. Per això, enguany l’Alba de les Falles es viurà des de terrasses i balcons.