Niños ucranianos buscan un nuevo hogar en Valencia
Una niña de Ucrania sujeta una bandera de su país. /

Les tropes russes avancen cap a Kíev. Les Forces Armades liderades per Vladimir Putin continuen l’ofensiva sobre Ucraïna amb mobilitzacions per terra i aire. En poc més de 24 hores de conflicte bèl·lic, ja són més d’un centenar de persones les que han perdut la vida.

El por continua creixent i ja comparen l’atac rus amb el viscut durant la Segona Guerra Mundial. “L’última vegada que la nostra capital va experimentar una cosa així va ser en 1941, quan va ser atacada per l’Alemanya nazi”, ha declarat el ministre d’Exteriors, Dimitro Kuleba.

Davant el nou panorama del país, president d’Ucraïna, Volodímir Zelenskiha decretat la llei marcial. Aquesta era una de les mesures que més temia la població. Amb la seua implantació suposa l’establiment de l’estat militar en tot el país.

Des d’ara tots els ciutadans ucraïnesos estan considerats com a militars i han de sotmetre’s a les lleis de l’Exèrcit. Això a més significa que qualsevol persona en edat de lluitar pot ser requerit i convertir-se en soldada de la nit al dia.

VALÈNCIA BOLCADA EN L’AJUDA ALS XIQUETS D’UCRAÏNA

La por s’ha apoderat de les famílies i cerquen traslladar als més xicotets a ciutats com València. La Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana ha mostrat la seua preocupació sobre aquest tema.

En un comunicat, l’ONG ha advertit de la situació que es viu a la regió de Donbas, la més afectada per la guerra. És a més en aquesta zona d’Ucraïna on més presència té la fundació. Allí realitza programes humanitaris que es completen amb l’acolliment familiar a València durant els períodes estivals.

L’objectiu de Junts per la Vida és procedir “com més prompte millor” a l’evacuació dels xiquets per a ser atesos per famílies valencianes. No obstant això, de moment desconeixen quan podran realitzar-se els trasllats ni quants xiquets podran ser acollits.

“Ens trobem amb carreteres tallades i falta de comunicacions constant, la qual cosa dificulta qualsevol acció”, exposen. A més, han ressaltat la solidaritat dels valencians amb una massiva recepció de peticions per a col·laborar.