Las 8 piscinas que abren este verano en Valencia
Piscina municipal en Valencia. /Europa Press

Un xiquet de 19 mesos de nacionalitat britànica ha mort ofegat en una piscina de la Comunitat Valenciana. El tràgic decés es va produir en la mitja vesprada del dimecres quan el xicotet es trobava en una piscina privada en la localitat d’Aigües (Alacant).

Segons ha informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), el menor va caure a l’aigua sobre les 18.15 hores. Els pares del xiquet el van traure immediatament de la piscina però est es trobava en estat d’inconciencia. Va ser un veí de la urbanització el que va començar les maniobres de reanimació cardiopulmonar bàsica fins a l’arribada dels primers sanitaris.

El CICU va mobilitzar un helicòpter medicalitzat amb base en Alacant i una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB). A més, també es va alertar a una patrulla de la Guàrdia Civil. En arribar, els sanitaris van continuar amb la reanimació avançada i altres tècniques de recuperació. No obstant això, el xicotet no va aconseguir reaccionar. Una hora després del succés l’equip mèdic confirmava la seua defunció.