El fred arribarà a partir del divendres a la Comunitat Valenciana deguda a la presència d’una massa d’aire molt fred i inestable que travessarà la Península. Aquesta entrada d’aire fred juntament amb el pas de diferents sistemes frontals donarà lloc a un episodi de nevades copioses en les zones muntanyenques de la meitat nord i centre peninsular. En el nostre territori la cota de neu baixarà als 500 o 700 metres i es produiran gelades febles en punts de l’interior de la meitat nord, en la zona del Ports a Castelló.

Respecte a la resta del territori, la Comunitat Valenciana registrarà el divendres intervals nuvolosos, sense descartar alguna precipitació feble a l’interior del terç nord. El vent serà de l’oest moderat a fort, disminuint a fluix a la vesprada. Les temperatures patiran un descens.

Descens generalitzat de les mínimes

Les temperatures mínimes de la passada matinada en la Comunitat Valenciana han patit un descens generalitzat, de fins a cinc graus, i han oscil·lat entre els 5 i 11 graus.

A la província de Castelló s’han mesurat 5 graus a Castellfort i Sogorb; 9 a Vinaròs; i 10 en la capital castellonenca.

A la província de València, els termòmetres han marcat 7 graus a Utiel; 9 a Manises; 10 a Oliva; 11 en la capital valenciana; i 12 a Xàtiva.

A les comarques del sud, les mínimes han sigut de 6 graus al Pinós (cinc menys que ahir); 10 en la pedania il·licitana de l’Altet; 11 a Rojals i en la capital alacantina; i 14 a Xàbia.