La Navidad comienza a tomar forma en el centro de Valencia
La Navidad comienza a tomar forma en el centro de Valencia

(SONIA GARCÍA).- Aquesta setmana ha arrancat la instal·lació de la decoració nadalenca en el centre de València. El carrusel a càrrec de la Associació de Comerciants del Centre Històric ha sigut el primer a arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

Per contra, enguany altres animacions de la ciutat com la pista de gel o el Mercat ambulant de Reyes del Cabanyal no veuran la llum per Nadal.

L’Associació de Comerciants ja va comunicar que no instal·laria la pista de gel degut a la crisi sanitària. Fa unes setmanes van assegurar haver decidit prescindir d’ella “conscients de la situació i en virtut dels contagis registrats”. No obstant això, encara que no hi haurà pista de gel, sí que estarà el ja tradicional carrusel i el trenet que recorre el centre.

La Navidad comienza a tomar forma en el centro de Valencia
El carrusel de la Plaza del Ayuntamiento tras su instalación.

INSTAL·LACIÓ DE LES LLUMS

Al marge dels cavallets, el Ajuntament de València ja ha començat a instal·lar els arbres de Nadal i la il·luminació dels carrers. No obstant això, encara està pendent l’informe d’Intervenció, adjudicació i formalització del contracte.

El PP ha denunciat aquesta irregularitat i ha comparat aquesta situació amb el succés dels concerts de Vivers. El regidor del Grup Municipal, Santiago Ballester, ha recordat que no hi havia contracte quan es va produir la mort del treballador. Ballester ha assenyalat que per això “està imputat i processat el regidor llavors responsable de Festes, Pere Fuset“.

A més, els populars han assegurat que l’absència de la pista de gel i la falta de decoració nadalenca no ajudarà el comerç. Per això, havien proposat ampliar la il·luminació als barris i zones més comercials. La iniciativa no ha convençut al consistori ja que van rebutjar el procediment d’urgència presentat pel PP.

MERCAT AMBULANT DE NADAL

L’absència de la pista de gel no deixarà la plaça buida perquè serà ocupada per un mercat ambulant artesanal. L’Associació d’Artesans ha aconseguit el vistiplau de l’Ajuntament a pesar que a l’octubre es va anunciar la seua suspensió.

Encara que no es disposa d’una data ja assenyalada, la ciutat comptarà molt prompte amb aquest espai artesanal. El mercat ambulant, que estrena localització, estarà format per 28 casetes i preveu romandre obert fins al 8 de gener.