National Geographic elige dos playas valencianas entre las más bonitas de España
Cala Granadella/

La Comunitat Valenciana té una gran varietat d’atraccions per als turistes però les seues platges són un dels principals atractius. La revista de viatges National Geographic ha seleccionat les 25 millors platges d’espanya de 2022 i dues d’elles són valencianes: la platja de Tabarca i la cala Granadella.

Per segon any consecutiu són dos platges de la comunitat les que entren en el rànquing de la publicació. En 2021 les triades van ser la platja del Dosel (Cullera) i la platja de Muchavista (El campello).

PLATJA DE TABARCA  | SANTA POLA

La isla habitada más pequeña de España es valenciana y se puede visitar

La platja de Tabarca es troba a l’illa amb el mateix nom. Aquesta es pot localitzar enfront de la ciutat d’Alacant, prop del cap de Santa Pola. Un els seus majors atractius és la fauna que habita en les seues aigües ja que està envoltada d’una extensa prada de posidònia oceànica. A més, disposa de l’etiqueta de reserva Marina d’interès pesquer des de 1986.

Encara que l’illa té una gran quantitat de platges i cales, la de Tabarca és la més freqüentada. Es troba prop del port i dels restaurants, la qual cosa provoca l’aglutinament dels turistes. També ofereix la possibilitat de llogar hamaques i ombrel·les, una cosa essencial per a resguardar-te de la sufocant calor de l’estiu.

La platja de Tabarca té una longitud de 300 metres i disposa de servei de socorrisme, banys i dutxes. Cal destacar que aquesta platja és ideal per a practicar tub respirador però cal cercar un dia on la mar estiga tranquil·la i sense onatge.

CALA LA GRANADELLA | XÀBEA

Playa de la Granadella. / Grzegorz Mielczarek (FLICKR)

L’altra cala valenciana triada per National Geographic també es troba a Alacant, concretament a Xàbia. Destaca per les seues aigües cristal·lines ideals per a fer submarinisme i continuar descobrint la fauna que s’amaga al mediterrani.

Per a arribar a aquest paisatge cal agafar la carretera Cap de la Nau i després desviar-se per la carretera Granadella. Des d’aquesta última es pot accedir a un mirador, que ofereix unes espectaculars vistes de la mar. En la zona d’aparcament també s’obri camí una ruta de senderisme per a tota la família coneguda com as Castell de la Granadella.

Cal tenir en compte que l’arena sol estar repleta de nombroses tovalloles ja que és molt turística i únicament mesura 160 metres. Per això, matinar per a agafar lloc és una de les millors opcions.

LES 25 MILLOSS PLATGES SEGONS NATIONAL GEOGRAPHIC

 1. Playa de Silencio, Cudillero (Asturias)
 2. 2. Macarella y Macarellete (Islas Baleares)
 3. 3. Cuesta Maneli, Almonta (Huelva)
 4. Playa de Benijo (Islas Canarias)
 5. Playa Los Genoveses (Andalucía)
 6. Cala Granadella (Comunitat Valenciana)
 7. Calò des Mort (Islas Baleares)
 8. Playas de Nogales (Islas Canarias)
 9. Playa de Matalascañas (Andalucía)
 10. Playa de Rodas (Galicia)
 11. Playa de Gulpiyuri (Asturias)
 12. Calò des Moro (Islas Baleares)
 13. Playa de Laga (País Vasco)
 14. Cala Aiguablava (Cataluña)
 15. Playa Las Catedrales (Galicia)
 16. Playa de Papagayo (Islas Canarias)
 17. Cala Saladeta (Islas Baleares)
 18. Playa de Trengandin (Cantabria)
 19. Playa de Itzuron (País Vasco)
 20. Playa de Oyombre y la Rabia (Cantabria)
 21. Playa Carolina (Murcia)
 22. Cala Pola (Cataluña)
 23. Playa de Poo (Asturias)
 24. Castro de Baroña, La Coruña (Galicia)
 25. Playa de Tabarca, Alicante (Comunitat Valenciana)