El Palau de la Música oferirà a la ciutadania tres concerts a la platja de les Arenes, d’accés lliure, els pròxims dies 5, 7 i 8 de setembre, sota el títol Música a la Mar.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha recordat l’èxit de l’any passat, quan l’Orquestra de València va protagonitzar un concert, també en la mateixa platja, que va congregar a més de 2.000 persones. En aquest sentit, ha manifestat que enguany des del Palau de la Música «hem volgut tornar a repetir l’experiència, però ampliant el ventall a tres concerts que seran espectaculars i que, a més, representen tres mons que estan molt presents en la nostra programació, el del jazz, el de la música simfònica i el de la música de banda».

Tal com va ocórrer l’any passat, el concert s’oferirà sobre un escenari de 300 metres quadrats amb una cúpula transparent, dues torres laterals de so i dues prolongacions de pantalles led de 4 per 2,60 metres.

El primer concert de Música a la Mar, el 5 de setembre de 2019 a les 21.00 hores, estarà protagonitzat per la Sedajazz Big band i el seu espectacle Latin Jazz Party.Músics consagrats com Perico Sambeat, Jesús Santandreu, David Pastor, Ángel Blanco Latino i molts més interpretaràn el repertori de latin jazz, salsa, brasil, funk i música de Tito Puente, Poncho Sanchez, Dizzie Gillespie, Celia Cruz, Djavan, Bebo Valdés, Perico Sambeat y Jesús Santandreu. D´aquesta manera, el públic podrà gaudir de temes com «Manteca», «Tin Tin deo», «Paran Pam Pam», «Dos gardenias», «Semila negra», «Nosotros», «La Batanga», «Chano Pozo», «Agua de beber» y «Mais que nada», entre altres.

El 7 de setembre de 2019 a les 21.00 hores, serà el torn de l’OV dirigida pel seu titular, Ramón Tebar. S’oferirà un programa rítmic i colorista, amb peces molt conegudes pel públic com són el cèlebre Bolero de Maurice Ravel, així com uns altres molt racials com el Capritx espanyol de Nikolái Rimski-Kórsakov, la rapsòdia per a orquestra Espanya d’Emmanuel Chabrier, la Suite espanyola d’Isaac Albèniz i les danses de la vida breu de Manuel de Falla.

El tercer i últim concert serà l’endemà, el dia 8 de setembre de 2019 a les 21.00 hores, quan la Banda Simfònica del Marítim, una selecció de totes les societats musicals dels poblats marítims, interpretarà un programa basat en famoses bandes sonores de cinema que agradarà moltíssim als assistents: 2001: Una odisea del espacio, con el inicio de Así habló Zaratustra de Richard Strauss; Bailando con lobos y Memorias de África, las dos de John Barry; Robin Hood de Michael Kamen; El Rey León de Elton John/Hans Zimmer; Piratas del Caribe de Klaus Badel; La Máscara del Zorro de James Horner; Aladdin de Alan Menken; Star Wars de John Williams; El Señor de los Anillos de Howard Shore, y Los increíbles de Michael Giacchino.