La Casa de les Roques de València acull els carruatges sobre els quals hi ha representades diferents escenes bíbliques i que desfilen en la processó del Corpus Christi. Es va començar la seua construcció en 1435, quedant definitivament acabada en 1477. En aquesta , vivia “el Capellà de les Roques” i es guardaven, a més, figures, vestits i tota classe d’objectes que tenien alguna relació amb la festa.

Després d’haver sigut víctima de totes i cadascuna de les riuades que al llarg de la història ha patit la ciutat, va arribar a estar fa pocs anys a la vora de l’ensulsiada. Per decisió municipal es va restaurar en 1980 i va poder tornar a acollir les Roques en 1983, a l’una de transformar-se en l’actual Museu del Corpus Valencià, que guarda el gran llegat d’aquesta festivitat tan arrelada en la Capital del Túria i  declarada Bé d’Interès Immaterial.

La seua edificació és tan curiosa com a original i digna d’admirar. En 1998 es van iniciar les obres en una part del carrer Roteros, per a ampliar l’espai de la citada casa.