presencia de coronavirus
Una mujer cruza un paso de peatones del centro de Valencia con mascarilla.

El 65% dels municipis valencians no ha tingut casos de coronavirus en 14 dies. Es tracta de 351 localitats de la Comunitat lliures de Covid-19 respecte als 542 municipis que conformen la Comunitat Valenciana. Aquests 351 municipis engloben a una població de 533.212 persones.

Son unes xifres que posen de manifest que les mesures adoptades per Sanitat per a contenir el virus han tingut efecte. A això se suma l’esforç que s’està realitzant per a desenvolupar el procés de vacunació. Tot això està contribuint al fet que la Comunitat siga una de les regions amb la incidència més baixa d’Europa.

En aquest sentit, actualment són 130 localitats les que han registrat 5 o menys casos de coronavirus en els últims 14 dies. Això suposa el 24% sobre el total. D’altra banda, únicament el 11,2% dels municipis de la Comunitat han declarat 6 casos de coronavirus o més en els últims 14 dies. En concret, 61 municipis.

Segons ha assenyalat la consellera de SanitatAna Barceló, “el fet que més de la meitat dels municipis estiga lliure de Covid és una dada esperançadora, una mostra que en la Comunitat Valenciana estem treballant bé. I tot això ens motiva a continuar treballant per a superar aquesta pandèmia“.

Així mateix, ha afegit que “encara que les xifres siguen motivadores no hem de relaxar-nos, i menys de cara a l’estiu. Estem avançant bé i la immunització de tota la població cada vegada està més a prop. Per això, hem de continuar apel·lant a la responsabilitat individual”.

Municipis lliures de Covid-19 per províncies

Per províncies, de les 351 localitats que no han tingut cap cas de Covid-19 en les dues últimes setmanes, 103 corresponen a la província de Castelló; 78 a la província d’Alacant; i 170 a la província de València.

Quant als 130 municipis que registren 5 casos o menys en els últims 14 dies: 23 municipis són de la província de Castelló; 44 de la província d’Alacant; i 63 de la província de València.

Finalment, dels 61 municipis que presenten en les dues últimes setmanes 6 o més casos de coronavirus: 9 són de la província de Castelló; 19 d’Alacant; i 33 de València.