355 municipios de la Comunidad Valenciana en alerta por calor extremo
Una mujer se resguarda del calor en la Plaza de la Reina. / EUROPA PRESS

La Comunitat Valenciana viurà hui el que podria ser el dia més calorós de l’any. Una previsió que ha ocasionat que la Conselleria de Sanitat pose en nivell alt i extrem a 355 municipis de la província de València que arribaran als 40 graus.

El nivell taronja estarà a l’interior sud ja que és on més patirà les altes temperatures perquè s’aconseguiran els 40 graus. De manera local, serà Xàtiva la més afectada ja que els seus termòmetres mastegaran els 42 graus. A l’interior nord i el litoral sud es preveu que arriben als 39 graus. El nivell groc s’aplica a les zones de Castelló i Alacant que rondaran els 37 graus.

Les nits continuaran sent tropicals en la major part de la província de València. En les zones del litoral s’aconseguirà els 23 graus. Així mateix, l’interior també patirà la calor a les nits arribant als 20 graus.

El dijous continuarà l’alerta de nivell groc en les zones de l’interior i litoral sud. Les temperatures no patiran excessius canvis. D’una banda, les màximes seguiran per damunt dels 30 graus arribant als 40º a l’interior. D’altra banda, les mínimes continuaran provocant nits tropicals encara que patiran un lleuger descens com és el cas de València amb 22 graus.

Sanitat adverteix que les temperatures extremes afecten la salut provocant colps de calor i deshidratació. Molts d’aquests efectes s’agreugen en aquells que pateixen de malalties cròniques. Per això demanen que sobretot tinguen especial cuidat les persones d’avançada edat.

HUIT COMARQUES EN ALERTA PER L’ONADA DE CALOR

La Conselleria de Sanitat ha posat en alerta a 355 municipis per les altes temperatures, enfront dels 253 d’aquest dimarts. Aquests es troben repartits en huit comarques valencianes:

  1. Comtat
  2. La Marina Alta
  3. La Vega Baja
  4. El Valle de Cofrentes-Ayora
  5. La Plana de Utiel-Requena
  6. El Rincón de Ademuz
  7. La Serranía
  8. L’Alacantí