Requena

El Recinte Firal de Requena situat al carrer Desviament Carretera, 152 albergarà aquest cap de setmana,la XXVI Mostra d’Embotit Artesà i de Qualitat.

La güeña, el perro, la botifarra de ceba, la llonganissa, el xoriço o l’orsa, són alguns dels productes gastronòmics més representatius de la localitat i podran degustar-se en la mostra artesanal, aquest cap de setmana, acompanyats dels típics “bollos” requenenses, l’oli de la zona, el morteruelo, el ajoarriero…tot això, regat amb els vins i caves de la Denominació d’Origen Utiel- Requena.

El tiquet degustació, que pot adquirir-se en el mateix recinte, o bé anticipadament a través de l’oficina de Turisme, té un cost de 8€ el divendres, i de 10€ el dissabte i el diumenge i inclourà 9 degustacions (4 d’embotit, 2 de vi, 1 de brioix artesà, 1 producte típic requenense elaborat per les ames de casa com ajoarriero, morteruelo i 1 botella d’aigua).El tiquet degustació a més ofereix l’oportunitat de visitar un museu o un monument.

L’Ajuntament posa al servei dels visitants un autobús que els portarà des del recinte firal fins al barri antic per a conèixer les llegendes i la història de la localitat.

A més, com ja va ocórrer en anys anteriors, i per a facilitar les visites des d’altres localitats en transport públic, aquells visitants que acudisquen amb tren o AVE obtindran un descompte del 10% en les seues compres realitzades en les carnisseries de la Mostra, a més de tres entrades gratis als museus o monuments de Requena. Renfe augmentarà el nombre de places amb descomptes promocionals en els bitllets d’AVE des de Madrid i Cuenca i la localitat, d’altra banda, oferirà un servei gratuït de transport per a facilitar l’accés des de l’estació de l’AVE al recinte firal.

A la inauguració, que tindrà lloc hui divendres a les 12.00, acudiran; entre uns altres, Mario Sánchez González, alcalde de Requena, Juan Carlos Fulgencio Tejedor, delegat del Govern en la Comunitat Valenciana,Bartolomé Nofuentes López, diputat de Projectes Europeus, Rosa Pérez Garijo, vicepresidenta 4a Diputació de València i Vicent Marzá Cardellat, subdirector general d’agricultura i ramaderia.

Els horaris de la mostra són els següents : el divendres 8 de febrer de 12.00 a 21.00 hores, el dissabte 9 de febrer de 10.00 a 21.00 hores i el diumenge 10 de febrer de 10.00 a 19.00 hores.

Les activitats que estan programades per al cap de setmana són les següents:

DIVENDRES 8 de febrer
• 12.00h.- Obertura de la XXVI Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena.
• 18.00h.- Actuació de Majors amb Alegria. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
• 19.00h.- Actuació de dansa de l’alumnat de l’acadèmia “Pas a pas” de Requena. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
• 19.00h.- Inauguració de l’exposició de Ernst Volland “La segona mirada. Imatges gravades en la retina: cartells, caricatures i obres al llapis de color”. Museu d’Art Contemporani “Florencio de la Font”.
• 20.00h.- Exhibició de ball de FitDance Studio. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
• 20.00h.- Musical “La gàbia de grills” de Saga Produccions. Teatre Principal de Requena. Patrocina IVC. Organitza Regidoria de Cultura.

DISSABTE 9 de febrer
• 11.30h.- Tast de vi comentada de Sierra Nord. Seu de FEREVIN. Costa de les Carnisseries, s/n (Barri de la Vila).
• 13.00h.- Tast de vi comentada de Sebirán. Seu de FEREVIN. Costa de les Carnisseries, s/n (Barri de la Vila).
• 17.00h.- Tast de vi comentada de Vins i Sabors Ecològics. Seu de FEREVIN. Costa de les Carnisseries, s/n (Barri de la Vila).
• 18.00h.- Espectacle Infantil “Tachán. Aquells anys màgics” amb el mag Kekoperfil. Teatre Principal de Requena. Organitza Regidoria de Fira i Festes.
• 00:30h.- Orquestra Evasió a la Sala Festa Requena.

DIUMENGE 10 de febrer
• 12.00h.- Tast de vi comentada de Lladre de Llunes. Seu de FEREVIN. Costa de les Carnisseries, s/n (Barri de la Vila).
• 12.00h.- Concurs de Cachulí. Inscripcions prèvies del 28 de gener al 5 de febrer. Pati posterior de l’Edifici Multifuncional delRecinto Firal.
• 12.30h.- Actuació de Cantessis Vells. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

A més Requena comptarà amb un mercat artesanal, a més de tallers per als més xicotets.

Requena ya sabe a Feria del Embutido

Requena, capital del embutido del 8 al 10 de febrero