Álex Alemany
Muere el pintor valenciano Álex Alemany a los 78 años

El pintor valencià Álex Alemany ha mort hui als 78 anys d’edat. Durant la seua trajectòria professional, l’artista va pintar un gran nombre de retrats. Entre els més destacats es troba el dels reis d’Espanya, alcaldes, acadèmics i presidents de Diputacions. Tampoc han faltat rostres coneguts com a Jack Nicholson, Woody Allen, John Lennon o Barack Obama.

Alemany va nàixer el 5 de gener de 1943 en la localitat de Gandia. Amb 17 anys va iniciar la seua etapa a l’Escola d’Arts i Oficis de València per a iniciar els seus estudis preparatoris de Belles arts.

L’any 65 va viatjar a París on va poder estudiar als artistes contemporanis, una experiència que va repetir un any després. Amb 25 anys va entrar en la National Portrait Gallery de Londres per a ampliar els seus coneixements. Durant els següents cinc anys els va dedicar a viatjar per a experimentar les diferents tendències artístiques.

Autoretrat d’Álex Alemany.

Va ser en 1975 quan va pintar les seues primeres obres amb influència del denominat “realisme màgic” i es va instal·lar a Madrid. Allí alternava els retrats socials amb pintures més surrealistes fins a anar adquirint un estil propi.

Ja a València, es va convertir en el president del Cercle de Belles arts on va romandre onze anys (1993-2004). En el 98 se’l va nomenar Acadèmic Electe de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana.

La totalitat de la seua obra pertany a col·leccions privades i museus. Per principis personals mai va participar en conc