Los pacientes con coronavirus llegan a los gimnasios de los hospitales
Un médico atiende a un enfermo de coronavirus en un hospital. / Europa Press

La vacuna contra el coronavirus està sent una eina fonamental per a descendir la gravetat del virus i salvar vides. De fet, el president de la GeneralitatXimo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, anunciaven aquest dilluns la posada en marxa de 42 nous centres de vacunació permanent en la Comunitat Valenciana.

Aquesta proposta ix després de conèixer les últimes dades facilitades per Sanitat sobre l’avanç de la pandèmia. Entre ells destaca la defunció d’un jove de 27 anys. Aquest pacient no s’havia vacunat contra el virus segons ha confirmat la Conselleria al diari Levante-EMV. A més, el mort no presentava cap patologia prèvia ni malaltia que poguera agreujar la seua infecció.

Les causes de la seua mort es deuen a complicacions relacionades amb el coronavirus. De fet, el virus desencadena un quadre infecciós amb major virulència en el cas dels no vacunats. Entre les complicacions, els pacients infectats experimenten complicacions respiratòries que poden ser extremadament greus. De fet, es pot derivar en un quadre de severa pneumònia.

Segons dades aportades per Sanitat, en la Comunitat Valenciana han mort 8.032 persones a causa del coronavirus. A més, aquest cap de setmana s’han afegit 11 casos més. Es tracta de quatre dones de 63, 64, 73 i 90 anys; i 7 homes amb edats compreses entre els 27 i els 85 anys.

A causa d’aquest augment de les xifres del coronavirus, Puig ha anunciat noves mesures per a combatre l’augment de la incidència. Després de la reunió amb la comissió interdepartamental, el líder del Consell va avançar ahir l’ampliació de l’ús del passaport Covid. Aquest document s’expandirà tots aquells establiments públics on es puga menjar i beure. D’aquesta forma, els ciutadans hauran d’ensenyar aquest certificat en tots els establiments de l’hostaleriacinemes i gimnasos, entre altres.