Muere el escritor valenciano Ricardo Bellveser
Ricardo Bellveser. /

L’escriptor valencià Ricardo Bellveser ha mort aquest dimecres als 73 anys d’edat. L’assagista i també crític literari patia un càncer de pàncrees des de feia diversos anys.

Bellveser va tenir una carrera professional molt lligada als mitjans de comunicació arribant a ser redactor cap del diari Las Provincias i col·laborador d’El Mundo. Va estudiar Ciències de la Informació en la Universitat Complutense de Madrid. A més, va completar la seua formació universitària cursant Filologia en la Universitat de València.

Ricardo Bellveser també va estar molt unit a la poesia. Va arribar a guanyar el Premi Nacional de Poesia Cultura Viva en 2017 a més del Premi de poesia Vicente Gaos; el premi Internacional de poesia Jaime Gil de Biedma i el Premi de poesia de la Universitat de Lleó. Alguns dels títols que destaquen són ‘Cuerpo a Cuerpo’ (1977); ‘La estrategia’ (1977); ‘Manuales’ (1980) i ‘Cautivo y desarmado’ (1987). La seua última publicació va ser en 2018 amb l’antologia ‘El sueño de la funambulista‘ on reunia els seus millors poemes.

Unes altres de les seues distincions en el panorama cultural valencià va ser ser vicepresident del Consell Valencià de Cultura i membre tant del Consell Rector de l’IVAM com de la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Carles.