Camilo

Des de les 11 del matí fins a les 20.00 hores d’aquest dilluns, estarà oberta la capella ardent perquè els milers de fans puguen acostar-se a donar l’últim adéu al cantant d’Alcoi, Camilo Sesto.

Una vegada acabe el duel, que s’espera que siga multitudinari, les seues restes seran incinerades i les cendres traslladades a Alcoi per exprés desig de l’artista, segons ha informat a Efe el seu representant , Eduardo Guervós.

Camilo Sesto va morir ahir diumenge als 72 anys d’edat, després de patir una fallada renal quan romania ingressat a l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid.

L’artista d’Alcoi va vendre més de 150 milions de discos i va cantar davant més de 40.000 persones en el Madison Square Garden de Nova York. Ens deixa per al record cançons que tots hem cantat com “Una mica de mi”, “Viure així és morir d’amor” o “Perdona’m”.

Va estudiar belles arts i va començar la seua carrera musical amb el grup Els Dayson quan tenia menys de 18 anys, amb està edat es va traslladar a Madrid i va començar la seua carrera musical venent milions de discos a Espanya i a Llatinoamèrica. L’Ajuntament d’Alcoi li va concedir la Medalla d’Or i va nomenar fill predilecte en 2016. A més, ha sigut el músic i compositor de cançons de Miguel Bosé i Ángela Carrasco.

L’artista de la Comunitat Valenciana va triomfar amb el paper de Jesús en l’òpera rock “Jesucrist Superstar”. La seua última aparició va ser al novembre de 2018 per a presentar el seu últim treball “Camilo Sinfónico”. Camilo Sinfónico és un treball recopilatori dels seus majors èxits, amb nous arranjaments de corda de l’Orquestra d’RTVE i amb col·laboracions d’artistes espanyols com Mónica Naranjo, Pastora Soler, Marta Sánchez o Ruth Lorenzo.

En 1973 va representar a Espanya en el festival internacional de l’OTI, amb la cançó “Una mica més”. En 1975 va triomfar al costat de la cantant Ángela Carrasco, al protagonista en el musical Jesucrist Superstar, estrenat a Madrid.

L’any 2000 va ser sotmès a un trasplantament de fetge com a conseqüència d’una greu malaltia hepàtica, que va rebutjar i l’artista va haver de ser sotmès a una nova cirurgia a l’any següent.