Festes de Moros i Cristians en Alzira

Ahir dijous 29 d’octubre, les filades i comparses de Moros i Cristians d’Alzira montarón el campament fester, situat en la plaça del Regne. L’acte és l’avantsala de l’inici de la festa dels Moros i Cristians en la capital de la Ribera Alta, que tindrà lloc entre avui divendres 29 i el diumenge 31 d’octubre.

La millora de la situació sanitària ha permès als festers d’Alzira recuperar la festa dels Moros i Cristians . Enguany compleix 20 anys als carrers alzirenys. El cartell del festeig, obra del dissenyador de Betxí, Alfonso Giménez, el reflecteix i presenta dues claus: -el símbol de la ciutat d’Alzira- creuades, que conformen la creu cristiana. El cap d’una d’elles forma la mitja lluna mora. Dins d’ella, hi ha una de les torrasses de les mil·lenàries muralles d’Al Jazirat, expliquen els festers.

CALENDARI DE LA FESTIVITAT:

 • Divendres dia 29 d’octubre:

  Es realitzarà la inauguració del Mercat Medieval que suposarà l’inici formal dels actes. També estarà situat en la plaça del Regne. A continuació es farà el descobriment dels estendards de les filades. Enguany, però, no hi haurà entrada falsa. La nit finalitzarà amb la tradicional olla mora i un ball de túniques i gel·labes amb discomòbil.

 • Dissabte dia 30 d’octubre:

  Dissabte a les 10 hores, els festers gaudiran de l’esmorzar de filades «al campament fester i als seus cabiles, casernes o masets». A les 12 del mediodia, tots els nens d’Alzira podran gaudir d’atraccions infantils i de l’espectacle del mag Larsen en la plaça del Regne.

  A les 18 hores s’iniciarà l’entrada de Caps d’Esquadra i bandes, i una hora més tard donarà inici la Gran Entrada Mora i Cristiana. Transcorrerà per l’avinguda de Luis Suñer, el carrer de Salvador Enguix, la plaça de la Constitució, els carrers Major Santa Caterina i Correus, i l’avinguda dels Sants Patrons fins a la plaça del Regne.

  No obstant això, causa de la COVID-19, no se celebrarà la tradicional Ambaixada. Més tard, a les 23 hores, actuarà el còmic Miki DKai i hi haurà una discomòbil en la plaça del Mercat.

 • Domingo dia 31 d’octubre:

  Després de l’esmorzar fester i de la desfilada per la vila, tindrà lloc l’ofrena d’aliments a Santa Caterina, després de la qual continuarà la cercavila fins a la plaça del Regne. A les 14.30 hores tindrà lloc un menjar de germanor a la sala Cotonera Events, acte amb el qual es tancaran les festes de 2021.