La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat la programació d’activitat quirúrgica els dissabtes en la xarxa pública sanitària per a reduir la llista d’espera.

“Anem a donar un impuls i intentar escurçar els temps d’espera augmentant el pla de autoconcert, intentant fer més amb els nostres propis mitjans i en segon lloc programant activitat quirúrgica el dissabte perquè els quiròfans amb activitat programada estiguen també en funcionament els dissabtes”, ha avançat Montón.

Amb açò se cerca seguir la tendència de disminuir el numere de pacients que estan en llista d’espera per a una intervenció quirúrgica no urgent.

La consellera ha fet aquest anunci abans de la reunió de treball que ha mantingut en l’hospital de Vila-real amb els gerents dels hospitals públics de gestió directa de la Comunitat Valenciana i l’equip directiu de la conselleria. En la trobada s’han abordat els pròxims objectius a cobrir per part del departament i s’ha fet balanç de les iniciatives desenvolupades per part del departament, com el pla de dignificació d’infraestructures, la universalitat de l’atenció o les ajudes enfront dels copagos.

Montón ha recordat els passos donats fins avui pel seu departament en l’àmbit de les llistes d’espera: “Hem eliminat la comptabilitat B, ja no es menteix quant a la llista d’espera. El PP va deixar en 2015 una borsa oculta, una comptabilitat B de més de 10.000 pacients i 3,5 milions de dies de demora i açò ja no es fa”.
“A més” -ha afegit- “apostem per la informació directa, individualitzada i personalitzada de cada pacient i ja són més de 40.000 valencians i valencianes els que han accedit a aqueixa informació individualitzada per a saber quant temps tenen de demora per a la seua intervenció quirúrgica”, al que s’uneix ara la programació d’activitat quirúrgica els dissabtes.