turandot
Ensayo general de 'Turandot' en el Palau de Les Arts.

L’òpera ‘Turandot’ de Giacomo Puccini arriba hui al Palau de Les Arts Reina Sofía amb una versió més oriental i renovada de l’obra per a obrir la pretemporada. Seran un total de sis sessions que estaran dedicades a la memòria de la soprano Montserrat Caballé, morta el passat 6 d’octubre.

La presidenta del Patronado del Palau de Les Arts, Susana Lloret, va ser la responsable de realitzar aquest anunci que cerca “honrar a ‘La Superba‘, qui va ser una sublim intèrpret del paper de Liù i una excel·lent Turandot, a més de protagonista d’enregistraments de referència d’aquest títol”.

El músic britànic Alpesh Chauhan dirigeix ‘Turandot’, que es presenta en la producció pròpia de Les Arts realitzada pel cineasta xinès Chen Kaige. Jennifer Wilson, Marco Berti, Miren Urbieta-Vega i Abramo Rosalen canten els papers protagonistes d’este drama líric compost per tres actes que es va estrenar en el Teatre alla Scala de Milà en 1926.

La versió valenciana que arranca hui les seues funcions va ser estrenada en 2007 i ha sigut definida pel seu director musical com una obra “molt simfònica” en la que assegura que és “molt important que els personatges i les veus no estiguen aïllats els uns dels altres perquè si s’allunya al personatge de la veu es perd a Puccini”.

L’escenografia de la renovada ‘Turandot’ està inspirada a la Ciutat Prohibida on es va situar el palau imperial de les dinasties Ming i Qing i és que el director d’escena, Allex Aguilera, ha seleccionat elements de l’òpera tradicional xinesa amb l’objectiu de “llevar eixa visió occidental del món xinès i intentar donar-li una mica més de sentit oriental a l’opera”.

A més d’esta primera funció, ‘Turandot’ tornarà a escena els dies 20, 23, 28 i 31 d’octubre. Les entrades de venda anticipada ja estan esgotades i només queden un 5% de les passades disponibles en les taquilles del Palau de Les Arts.