Així es prepara la Mocadorà més romàntica del 9 d’Octubre

El Gremi de Forners i Pastissers de València organitza un concurs per a fomentat aquesta tradició que se celebra el dia de Sant Donís

85

Piulets, tronadors, mocadors… La festivitat de Sant Donís és una de les tradicions més arrelades de la nostra terra, i és que aquesta es remunta a temps de la Reconquesta de Jaume I. Però… com de viva es trova aquesta dolça costum regional?.

Massapans en forma de bolets i fruits del bosc.

Com cada noud’Octubre, els enamorats valencians aprofiten per a declarar-se a les seues parelles de la manera més valenciana possible: amb la Mocadorà.

Hem volgut preguntar als valencians, des dels més joves als més majors, per tal de saber fins a quin punt el nostre particular dia dels enamorats es coneix i es celebra.

Massapans en forma de plàtans i maduixes. .

Des de fa ja trenta-set anys, el Gremi de Forners i Pastissers de València organitza un concurs en el que més d’una dessena de forns de la ciutat competeixen per l’elaboració de la millor Mocadorà i el millor aparador.

Guanyen o perguen, l’única cosa clara és que forners i pastisserssón una peçaclau de la cultura valenciana, que és la vertadera guanyadora durant aquesta festivitat.