Els carrers del marítim s’han omplert de color de rosa amb 16.000 dones corrent amb un dorsal 016, telèfon d’atenció a les víctimes de la violència de gènere, una prova omplerta de solidaritat i conscienciació contra el càncer de mama, al que afegim el foment de la pràctica esportiva. La campiona de la competició ha estat la israeliana Maor Tiyouri, en segon lloc ha quedat Isabel Checa, el tercer lloc ha estat para Sandra Piera i com a dada curiosa destacar la participant de més edat, Marisol Esteban, amb 84 anys. Un dels objectius fonamentals de l’organització és conscienciar a les dones sobre la importància de la prevenció en el diagnòstic d’aquesta malaltia, l’eix de la jornada, al costat de la difusió dels múltiples beneficis de la pràctica dels esports aeròbics per a la salut.

La campiona olímpica de natació, Mireia Belmonte, ha rebut un reconeixement a la seva trajectòria com a esportista abans de la sortida i ha acabat la carrera entre les vint primeres classificades. Totes les participants han recorregut prop de 7,5 km del circuit des de l’Avinguda del Port fins a la riba de la platja de la Malvarrosa i ha finalitzat la prova amb multitudinari festival de fitness.

Els beneficis d’aquesta carrera solidària anirà destinat a cinc causes, en primer lloc l’Associació Espanyola Contra el Càncer que ja compta amb un donatiu fix de 100.000 euros, al que s’afegeix les beques per a joves investigadors que també s’assumeixen des de l’organització. Totes les causes parteixen amb 5.000 euros que dóna la pròpia Carrera de la Dona i les 135.000 dones que participaran en les 8 carreres podran ingressar la quantitat que vulguin a les causes que desitgin al moment de fer la inscripció. Les cinc entitats són l’Associació Clara Campoamor, que lluita contra la violència de gènere, Projecte EFiK del Grup GEICAM de Recerca en Càncer de Mama, Wanawake, contra les formes radicals de violència exercida sobre les nenes i les dones, Polseres Roses, donació de pèl i compra de perruques per a pacients amb càncer, i Fundació Intheos, lluita contra el càncer mitjançant la recerca oncològica.