seguridad

El ministre de l’Interior, amb motiu del Dia Nacional de la Seguretat Privada, ha concedit un Esment Honorífic, -en la categoria A-, al Departament de Seguretat del grup Ribera Salud per haver facilitat informació a les Forces i Cossos de Seguretat que, pel seu contingut, ha sigut important per a la Seguretat Pública, així com, pel seu “extraordinari entusiasme i esforç personal” per a vetlar per la protecció de pacients, familiars, treballadors i patrimoni públic sanitari. El Director de Seguretat de Ribera Salud, Alfredo Fondón, ha sigut l’encarregat d’arreplegar este reconeixement de mans del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, en un multitudinari acte a Madrid.

Durant este acte, el ministre de l’Interior va estar acompanyat pel secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto; la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa; el director general de la Policia, Germán López Iglesias; i el director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, entre altres autoritats.

La celebració pública del Dia Nacional de la Seguretat Privada comporta una sèrie d’actes en els quals es reconeix la labor dels quasi 100.000 professionals de la seguretat privada que treballen en el nostre país i es fa lliurament de reconeixements i esments honorífics als treballadors que cooperen amb les Forces de Seguretat de l’Estat i contribuixen a una millora constant de la seguretat ciutadana.

El Departament de Seguretat del grup Ribera Salud que comprèn els Departaments de Salud de la Ribera (València), Vinalopó, Torrevieja i Denia (Alacant), roman sempre en estreta relació amb les Forces de Seguretat de l’Estat (Policia Local, Autonòmica, Nacional i Guàrdia Civil) ja que, “som conscients que prestem un servei fonamental a la ciutadania, en unes infraestructures obertes al públic, amb població sensible, el funcionament de la qual és indispensable per a evitar qualsevol pertorbació que tindria un greu impacte sobre els serveis essencials”, ha explicat el Director de Seguretat, Alfredo Fondón.

A més, ha destacat que tenint una cobertura de 800.000 ciutadans, “la nostra filosofia ens exigeix engegar una gestió integral de la seguretat en benefici dels nostres ciutadans i professionals”.

Foment de la col·laboració públic privada
El ministre de l’Interior ha felicitat a tots els professionals del sector de la seguretat privada distingits i, en la seua intervenció, ha posat en valor la “estreta col·laboració” entre la seguretat pública i la privada, en el marc de la Llei de 2014, “un instrument bàsic” que, segons Zoido, “ha fet possible aquesta estreta cooperació i ha millorat l’eficàcia en la prestació dels serveis dotant al seu personal de la formació, motivació i respatler jurídic necessaris per a l’exercici de les seues funcions”.

“La col·laboració públic privada en l’àmbit de la seguretat no es qüestiona. El nostre sector és un potent recurs extern del sistema nacional de seguretat, un valor afegit; igual que ho és la gestió privada del sistema públic de salut. No obstant açò, les resistències cap al model de gestió de Ribera Salud continuen sent moltes, principalment, pel desconeixement i desinformació sobre el seu funcionament”, ha apuntat Fondón.