El metro y tranvia serán gratis seis meses más en la Comunitat Valenciana
Una usuario de metro al acceder al interior de la estación. / FGV

El president de la generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell allargarà els bons gratuïts de metre i tramvia fins a juliol de 2023. Después, segons la situació econòmica de la Comunitat per a llavors, la mesura podrà estendre’s tot l’any.

La iniciativa està dirigida als joves de fins a 30 anys, igual que quan es va implantar a l’octubre d’enguany. En total 240.000 menors de 30 anys residents en la Comunitat Valenciana gaudeixen ja d’un d’aquests abonaments gratuïts. Això ha suposat quatre milions de desplaçaments i un estalvi de dos milions d’euros.

Tal com ha avançat Puig, la rebaixa de transport públic que es va implantar a l’octubre ha tingut un doble efecte. «Hi ha més usuaris, per la qual cosa té efecte sobre la descarbonització. Ademés, es fa costat a les persones fent més barat el desplaçament», ha assenyalado.

El president de la Generalitat ha insistit que la permanència de la rebaixa del transport públic afavoreix a la mobilitat sostenible. «Les famílies puguen continuar estalviant en una tessitura marcada per la pujada general de preus». ha afegit. 

COM SOL·LICITAR EL BO

A través de les webs de Metrovalencia i TRAM Alacant podrà sol·licitar-se el bo de metre i tramvia gratuït. Hi haurà un servei en línia que estarà disponible durant tot el període de vigència de la mesura.

Únicament serà necessari tenir el document d’identitat en vigor i registrar-se en les pàgines. Tot seguit es podrà demanar cita prèvia i triar el lloc de recollida del bo entre les posibilidades disponibles.

Finalment serà necessari arreplegar el títol adjuntant el DNI original. El títol es carregarà en una targeta anònima de cartó personal i intransferible ja que anirà associada a un document d’identitat.