El metre nocturn es posa en marxa aquest divendres

La consellera ha anunciat que el servei, tant en freqüències com en destinacions, "està previst que es millore a partir del pròxim any, una vegada completades les necessitats tècniques.

huelga

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que el nou servei nocturn de Metrovalencia començarà a funcionar a partir del pròxim divendres 14 de desembre.

“L’aposta de la Generalitat pel transport públic és indiscutible” ha assegurat la consellera abans d’explicar que el nou servei, que naix sota el nom de ‘A la lluna de Metrovalencia’, permetrà oferir transport públic nocturn amb metro i tramvia per la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, els divendres i dissabtes, així com les vespres dels dies festius, fins aproximadament les 2.30 hores.

Metro nocturno
Una de las estaciones de metro de Valencia.

Amb la posada en marxa d’aquest servei pioner, ha comentat Salvador, “València i la seua àrea metropolitana se situen, per fi, en l’àmbit de les ciutats europees que també tenen aquest servei, som la tercera àrea metropolitana d’Espanya i hem hagut d’esperar fins a 2018 per a tindre metre nocturn”.

D’aquesta manera, al desembre, Metrovalencia prolongarà la seua hora de tancament els dies 14, 15, 21, 22, 28, 29 i 31. Excepte en Nochebuena, vespra de Nadal, en la qual el servei es reduirà a última hora com tots els anys, i en Nit de cap d’any, s’oferirà servei ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servei del matí de l’1 de gener.

Metro
Usuarios del metro de Valencia.

A més, el dissabte, 15 de desembre, la Generalitat oferirà servei nocturn gratuït amb la col·laboració de la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) que realitzaran actuacions en les estacions de metro.

“Amb aquesta aposta decidida pel transport públic, ens situem al nivell d’altres ciutats europees i espanyoles que des de fa temps presten aquest servei nocturn als ciutadans”, ha indicat Salvador.

La consellera ha anunciat que el servei, tant en freqüències com en destinacions, “està previst que es millore a partir del pròxim any, una vegada completades les necessitats tècniques i de personal que suposa la posada en marxa aquesta nova oferta de transport públic”.