metro linea 10
Trabajos realizados en el tramo comprendido entre las paradas de Amado Granell y la prolongación hasta Hermanos Maristas.

La Generalitat Valenciana ha completat les primeres obres d’infraestructura de la futura Línia 10 de metre. Concretament han finalitzat els treballs en el tram comprès entre les parades d’Estimat Granell i la prolongació fins a Germans Maristes de la línia de Natzaret de Metrovalencia.

La inversió destinada a aquest tram de metro per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha sigut de més de 3,8 milions d’euros. Aquestes primeres actuacions han permès completar la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Estimat Granell i el tram tramviari en superfície (a l’altura de la seu del Col·legi de Metges), fins a la nova parada de Germans Maristes, juntament amb la connexió amb la plataforma de metre actualment construïda.

Des de la parada de metro de Germans Maristes es facilitarà l’accés a Quatre Carreres, Ciutat de la Justícia, Ciutat del Bàsket, Font de Sant Lluís i el futur pavelló València Arena.

La Línia 10, una vegada completada permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i els Cièncias, i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Segons algunes informacions la generalitat podria començar a provar la nova línia a la fi de 2021.

Una línia paralitzada en el temps

Les primeres obres d’aquesta infraestructura van començar l’any 2006 i es van paralitzar en 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros. El 12 de juny de 2017 el propi president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que la Generalitat reprendria, després d’anys d’abandó, les obres amb finançament de la Unió Europea.

La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.