Mercedes

Entrevistem a Mercedes Caballero, diputada autonòmica del PSPV a la província de València. Ens ha revelat tots els secrets sobre els problemes que corrompen actualment en la política autonòmica com a nacional a més dels seus extraordinaris resultats del seu partit en la Comunitat.

Què pensa referent a un dels missatge més llançat, el de la infrafinanciación valenciana?

En tota la legislatura el que ha quedat clar és que aquesta Comunitat està infrafinançada en comparació amb altres Comunitats Autònomes. Aquesta reivindicació l’hem portada per bandera. En els 10 mesos que el Partit Socialista governava s’exigia aconseguir moltíssims més objectius que quan estava el Partit Popular. El problema és que no és una cosa que no se soluciona d’un dia per a un altre. Fa falta una reforma del finançament però no solament per a la comunitat valenciana sinó per a totes la Comunitats Autònomes.

Quan el PSOE va presentar els Pressupostos Generals de l’Estat de 2019 i els partits de la dreta van impossibilitar que s’aprovaren, ací desaprofitem els valencians una gran oportunitat, perquè el que establíem era un precedent que haguera sigut difícil de perdre perquè es tènia en compte el percentatge de la població a l’hora d’establir les inversions en el PGE.

Resultado de imagen de mercedes caballero psoe

Resultats extraordinaris. De nou la província de València es tenyeix de roig. 

El pes fonamental del PSOE s’ha tingut a la província de València amb 84 majories absolutes en municipis valencians. Pensàvem tots que s’havia acabat el temps de les majories absolutes. La ciutadania vol persones compromeses que donen la cara pel seu ajuntament. Quan un alcalde o alcaldessa respon a les expectatives, el suport s’incrementa. Això ha aconseguit aquests resultats tan extraordinaris. Hem aconseguit 117 alcaldies a València de 266 municipis. Per damunt del 90% dels municipis de la província tenen govern progressista.

Com ha viscut l’escàndol que es va produir en les polítiques de Sueca?

En política local té molt a veure el feeling. Nosaltres vam fer un acord amb els partits del Botànic perquè en alguns municipis en els quals les dues forces unides pogueren governar, es fera un pacte de govern per a desbancar a PP i Ciutadans i consolidar governs progressistes. Aquest era el pacte, i els companys de Sueca no l’han complit. És molt trist dir-ho perquè a més estic segura que tots són i tenen el sentiment i la ideologia socialista, però el partit té unes normes i exigeix que quan no es compleix la directriu política del partit s’obrirà un expedient d’expulsió.

Ens podria comptar en quina situació es troba l’elecció de diputats?

Els diputats locals no són una elecció directa perquè és una Administració de l’Estat. Som els partits que per cada partit judicial elegim als nostres diputats. És una elecció molt difícil. El PSOE té 13 diputats provincials però tenim més de 1000 regidors i cadascun d’ells i ella poden i es mereixen ser diputats provincials, tenen capacitat i haurien de ser-ho. L’elecció és una competència directa de la Secretària Provincial, l’última paraula la té l’Executiva Provincial. Ja estan proposats, aprovats i ratificats a nivell nacional.

Mercedes Caballero amb la directora d’informatius Sylvia Costa.

Està bé presentar-se a una investidura sense suports suficients?

Confie en el President com en el Secretari d’Organització perquè duga a terme aqueixa tasca que no és fàcil. Crec que hem demostrat que Espanya necessita un govern del Partit Socialista. Instava a companys perquè el PSOE tinguera més pes que en l’última legislatura. Crec que ací als Ajuntaments ho hem aconseguit, ho hem aconseguit en el Consell perquè tenim molta més representació del que teníem en l’anterior legislatura i ho hem aconseguit en el govern d’Espanya amb l’increment del nombre de diputats i una majoria absoluta al Senat que és molt important.

Amb la investidura de Rajoy el Partit Popular ens demanava el suport per a investir a un president del PP. No seré jo la que demane el suport al PP, de Ciutadans o de l’extrema dreta però que tothom pense i reflexione. En aqueix moment nosaltres vam trencar el nostre partit per aqueix sentit d’Estat que es va dir la investidura de Rajoy.  Al partit Socialista se l’exigeix moltíssim més del que se li exigeix a la resta. Estic encantada perquè nosaltres comos un partit de govern i estic convençuda que al final hi haurà suports i Pedro Sánchez serà investit com a president del govern.

EL COSTAT MÉS PERSONAL DE MERCEDES CABALLERO

De què se sent més orgullosa de si mateixa?

D’acceptar les critiques i valorar-les sempre com a constructives per a continuar millorant.

Podria compartir el millor consell que li hagen donat?

Ser tú mateixa sempre.

El millor moment del dia?

El que et permet parlar amb tu mateixa i analitzar pros i contres de les meues decisions.

Una persona a la qual admira és…

Totes aquelles que lluiten pel que consideren just.

Alguna cosa que haja volgut fer sempre i encara no ha fet?

Salt de pont.