El municipi de la Ribera Alta , Llombai, acollirà a milers de persones entre divendres i diumenge per la celebració del Mercat Renaixentista dels Borja, una de les recreacions històriques sobre l’època medieval i moderna més importants del territori espanyol.

El cap de setmana del 24 i el 26 de gener la localitat s’omplirà amb el campament militar més gran d’Europa, banderers Italians, concerts folk des de França, falconeria amb exhibició de vols,relats de contacontes, actuacions de titelles…

Un total de 150 llocs que recrearan el temps dels Borja

L’esdeveniment també comptarà amb carreres de cavalls, com la Primera Carrera de la Lliga Nacional de cavalls Ibers de ciutats històriques.

Llombai ha sigut triada com a ciutat seu de la província de València per a albergar aquest espectacle en el qual es disputarà el trofeu de Regnator.

La programació començarà divendres a la vesprada, a partir de les 19 hores, amb el Magne Regnator i la presentació de les cavalleries en el claustre de l’església local.

Després se succeiran diferents presentacions amb les actuacions de contacontes, titelles o exhibicions amb ocells, a més de la detonació de canons.

Ja el dissabte, els actes començaran a primera hora amb la inauguració oficial per part de les autoritats i de nou la posada en escena dels participants en les carreres de cavalls.

Continuarà l’oferta dedicada a les famílies i tindran lloc per exemple jocs medievals i diferents tornejos.

La programació es prolongarà durant tot el dia i fins a molt entrada la nit, amb un ambient envejable que permetrà viatjar en el temps als assistents.

No hi haurà descans el diumenge, amb actes també fins a passades les 22 hores com a exhibicions i competicions en la pista central o enclavaments locals com la Plaça de l’Església o el Carrer San Roc.

Durant tot el dia hi haurà teatre, cercaviles amb música, relats de contes històrics, recreacions, contacte amb animals i carreres de cavalls.