Mercadona ha incrementat en 2017 la seua facturació un 6%, fins als 22.915 milions d’euros, i ha experimentat un creixement de les seues vendes en volum del 5%, fins als 11.586 milions de quilos i litres (kilitros). En creixement a superfície constant, tots dos indicadors han experimentat la mateixa evolució (+6% en facturació i +5% en volum). Les dos xifres reflecteixen que l’estratègia de transformació iniciada per la companyia fa un any va pel camí traçat com també posa de manifest l’increment de més de 75 tiquets/tendisca/dia de mitjana en 2017.

Per a impulsar l’estratègia implantada en 2017 de realitzar la inversió necessària per a transformar l’empresa, la companyia ha abordat diferents moviments al llarg de l’any. En innovació en tendes destaca la implantació en 157 supermercats del Nou Model de Tenda Eficient, que contribuix a optimitzar l’acte de compra dels clients, i l’esforç realitzat per a ser més tendir-vos i especialistes per mitjà del Projecte de Frescs Global, ja implantat en quasi 200 tendes.

Per a açò, la companyia està introduint importants millores en les seccions de frescs, que ara disposen de carnisseries amb una millor qualitat de producte i en les quals els clients poden  personalitzar els corts de la carn en el punt d’acabat; una secció de pernil renovada que ofereix cort a ganivet i envasat al buit del producte; peixateries amb millor servei i assortit local gràcies al projecte de peix de llotja i el nou assortiment de sushi; o una nova secció de forn amb productes més frescos i adaptats a les necessitats dels clients, entre altres iniciatives.

Paral·lelament, en 2017 Mercadona ha continuat impulsant el seu model d‘Assortiment Eficaç per a ser cada vegada més Totaler, construït amb “El Cap” i per a “El Cap”. Per a açò, i gràcies al treball realitzat en els seus 16 Centres de Coinnovación, així com a l’esforç dels interproveedores i proveïdors especialistes, ha seguit adaptant l’assortiment a través de la innovació i millora constant, la qual cosa li ha permès introduir més de 300 nous productes i millores en els seus lineals.

Juan Roig durante la rueda de prensa anual de Mercadona.

El president de Mercadona, Juan Roig, ha manifestat que 2017 ha sigut un punt d’inflexió per a tot els que formem Mercadona. “Estem treballant en el llarg termini i compromesos en la consolidació d’un projecte de transformació disruptivo que posa en el centre l’esforç de les persones. Aconseguir-ho requereix convenciment i el gran mèrit està i ho té l’esforç de les 84.000 persones de Mercadona i els proveïdors especialistes per a garantir tots els dies la satisfacció de “El Cap”, els nostres clients. Ells són la raó d’aquests excel·lents resultats”.

5.000 nous llocs de treball

Dins del seu compromís amb l’ocupació estable i de qualitat, Mercadona ha creat 5.000 nous llocs de treball en 2017, la qual cosa ha suposat tancar l’exercici amb una plantilla de 84.000 persones (el 64% dones). Les noves incorporacions, una mitjana de 15 al dia,  tenen un salari mínim net d’entrada d’1.132 euros al mes i com qualsevol de les persones que ja treballen en Mercadona disposen de les mateixes polítiques de conciliació familiar i laboral de la companyia, així com de les seues mateixes oportunitats de formació i promoció. Actualment, el 47% dels llocs directius són ocupats per dones. En aquest sentit, l’esforç que la companyia realitza any rere any en formació, ha ascendit en 2017 a 65 milions d’euros i del mateix s’han beneficiat 40.560 empleats.