Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, ha obert hui la seua primera botiga a Portugal, concretament en la zona de Canidelo, a Vila Nova de Gaia (districte de Porto).

A la visita institucional, celebrada ahir en aquestes instal·lacions, van assistir per part de Mercadona, el president, Juan Roig, i la vicepresidenta, Hortensia Herrero, al costat de la resta de membres del Consell d’Administració i el Comitè de Direcció de la companyia. Tots aquests han estat acompanyats de, entre altres, el secretari d’Estat d’Agricultura i Alimentació, Luís Medeiros Vieira, del secretari d’Estat de la Defensa del Consumidor, João Torres, i del president de la Cambra de Vila Nova de Gaia, Eduardo Vítor Rodrigues, els qui han pogut conèixer de primera mà el projecte d’internacionalització de la cadena de supermercats.

Juan Roig va valorar que “és un dia històric per a Mercadona, perquè hem fet realitat el nostre somni d’internacionalitzar la companyia en un país veí al qual ens uneixen importants vincles afectius i culturals, com és Portugal. En nom de tots els que formem Mercadona, vull agrair a Portugal el suport rebut per a convertir en realitat aquesta fita empresarial en un país que ens ha rebut des del primer dia amb els braços oberts, que és exemple de modernitat i innovació. Avui és l’inici d’un projecte compartit per a construir riquesa i progrés en aquest país germà”.

Mercadona
Juan Roig durante la presentación del primer Mercadona en Portugal.

Amb esta obertura s’inicia el projecte d’internacionalització de la companyia, en el que ha invertit més de 160 milions d’euros fins hui, destinats principalment a la construcció dels supermercats; d’un bloc logístic situat a Póvoa de Varzim (Porto); de les seues oficines situades a Porto i Lisboa; i d’un Centre de Coinnovación en Matosinhos (Porto), on realitzar sessions de coinnovación amb els clients portuguesos per al desenvolupament d’un assortiment adaptat als seus gustos.

Amb l’objectiu de continuar creant riquesa i progrés a Portugal, Mercadona té previst invertir en 2019 més de 100 milions d’euros en aquest país, amb el que la inversió global del projecte Mercadona Portugal sobrepassaria els 260 milions d’euros des que va anunciar la seua entrada al país veí en 2016.

A més, Mercadona, per a qui la figura del proveïdor és molt molt molt important, col·labora amb 300 proveïdors portuguesos des de fa anys. En aquest sentit, ha realitzat compres per valor de 203 milions d’euros des que va anunciar el seu projecte, tenint previst unes compres en 2019 per valor de més de 90 milions d’euros. Així mateix, la companyia, que compta actualment amb una plantilla de 900 treballadores i treballadors portuguesos, té previst aconseguir els 1.100 en 2019.

Zona de comida casera para llevar de Mercadona Oporto.

AIXÍ ÉS EL PRIMER MERCADONA DE PORTUGAL

El primer supermercat de Mercadona a Portugal, al qual se sumaren altres nou al llarg del present any, està situat en els antigues instal·lacions del Camp de Futbol Manoel Marques Gomes, i és també el primer projecte de Responsabilitat Social de Mercadona al país, ja que fruit de l’acord de col·laboració aconseguit entre la companyia i l’Ajuntament de Gaia, la Junta de Freguesía de Canidelo i l’Sport Clube de Canidelo, Mercadona va construir en 2018 un estadi totalment nou, amb millors mitjans per al desenvolupament de l’educació esportiva de xiquets i joves, al mateix temps que va aprofitar els terrenys annexos de l’antic camp per a situar el seu actual i primera botiga.

Amb una superfície de sala de vendes de 1.800 metres quadrats, la botiga de Canidelo respon al nou Model de Botiga Eficient que la companyia està implantant progressivament a les seues tendes d’Espanya, caracteritzat per reforçar l’excel·lència en el servei i optimitzar l’acte de compra dels seus clients. Es tracta d’un nou concepte de supermercat que redueix fins a un 40% el consum energètic respecte a una botiga convencional.

PRÒXIMES OBERTURES

A l’obertura d’avui, li segueix el pròxim 9 de juliol la de la botiga situada en Matosinhos (Porto), que se situarà en l’antiga Fàbrica de Conserves Vasco da Gama, un edifici històric. En el seu moment, la companyia es va comprometre a mantenir l’aspecte original de l’immoble, preservant així la seua història centenària i el seu marc arquitectònic inigualable.

S’ha recuperat la façana original de l’entrada principal, el segell i la ximenera interior. Un edifici abandonat que renaix de la mà de Mercadona i revitalitza una zona industrial de Matosinhos. Després d’aquesta, s’obrirà la botiga situada en Maia el 16 de juliol i la situada en Gondomar el 23 d’eixe mateix mes; totes elles localitzades en el districte de Porto.