El Mercado Central de Valencia pide un helipuerto propio al Ayuntamiento
El Mercado Central de Valencia

L’Associació de Venedors del Mercat Central ha presentat hui una instància a l’Ajuntament de València. En ella sol·liciten un heliport a l’entorn del recinte. L’objectiu és garantir el subministrament de productes frescos.

Els venedors s’han concentrat aquest matí el la Plaça Ciutat de Bruixes per a donar suport a la petició. A més, han mostrat el seu rebuig a la negativa del consistori per considerar la proposta de “inviable i ineficaç”.

L’Associació de Venedors ja va cursar una sol·licitud en passat 19 d’octubre. En ella sol·licitaven que no es realitzara el canvi de sentit del trànsit al Carrer Carabasses. Explicaven que aquesta mesura impossibilitaria la logística de càrrega i descàrrega necessària per a mantenir l’activitat del mercat.

Després d’això, l’Ajuntament va remetre una resposta negativa que la presidenta de l’Associació de Venedors, Merche Puchades, ha titllat de “aberració”. Assenyala que denota “una falta absoluta d’empatia davant l’impacte que genera en l’activitat diària d’aquest mercat, en obligar a tots els vehicles que descarreguen en l’única zona que actualment tenen per a descarregar (calles Carabasses i Palafox) a girar pel carrer Llanterna i creuar Músic Peydró, que és un carrer per als vianants, o donar la volta per tota la ciutat”.

“Sembla ser que s’oblida que el Mercat Central té una activitat comercial de quasi 300 llocs. On, a més dels mateixos venedors, vénen prop de 500 proveïdors diferents al llarg de la setmana per a repartiment de mercaderies”.

SOL·LICITUDS DEL MERCAT CENTRAL DE VALÈNCIA

En resum, en la instància presentada a l’Ajuntament, l’Associació de Venedors del Mercat Central sol·licita:

  • Mantenir el compromís de no posar en funcionament les cambres dels carrers María Cristina i Vella de la Palla fins a la fi de les obres, o, almenys, fins que es puga circular per la Plaça Ciutat de Bruixes. La finalitat és que els vehicles autoritzats puguen seguir en línia recta cap al carrer Carda; i els no autoritzats puguen girar per la rotonda que permetrà el canvi de sentit en la plaça Ciutat de Bruixes.
  • No canviar el sentit del Carrer Carabasses fins que no estiga obert l’accés per Ciutat de Bruixes. Aquesta és l’única manera d’accedir als solars quan els venedors trauen el seu vehicle del soterrani del Mercat Central.
  • Comprensió i empatia, no solament amb els prop de 80 venedors que s’autoproveeixen, carregant i descarregant personalment; també amb els 500 proveïdors que subministren gènere a la totalitat de llocs de venda del Mercat Central.