Les actualitzacions en Memòria Històrica avancen mentres el debat continua obert

Ramiro Rivera, diputat valencià de Memòria Històrica, explica la importància d'aquesta llei i com s'està aplicant en l'actualitat

CRISTINA CORREDERA. La delegació de memòria històrica de la diputació de València destina 836.000 euros en el compliment de la llei de Memòria Històrica de 2007 i treballen ja en una nova actualització.

El diputat valencià de Memoria Històrica, Ramiro Rivera, explica la importància de la memòria històrica i la necessitat d’ampliació de la llei. Al mateix temps, el debat sobre la seua aplicació continua obert al carrer.

En aquesta llei es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la guerra civil i la dictadura.

La Diputació de València vol recordar què i com va passar, i traure de l’oblit a tots els ciutadans que es van oposar a la dictadura. Les exhumacions són una de les principals accions per a aconseguir l’objectiu d’aquesta llei de Memoria Històrica.

No tot el món veu necessari destinar recursos econòmics a remoure un tema que consideren passat. Uns altres defensen que el Govern assumisca aqueixes despeses. El debat continua obert. Mentre es treballa des de l’Administració per a ampliar les competències sobre aquest tema en matèria legislativa.