CRISTINA CORREDERA. La delegació de memòria històrica de la diputació de València destina 836.000 euros en el compliment de la llei de Memòria Històrica de 2007 i treballen ja en una nova actualització.

El diputat valencià de Memoria Històrica, Ramiro Rivera, explica la importància de la memòria històrica i la necessitat d’ampliació de la llei. Al mateix temps, el debat sobre la seua aplicació continua obert al carrer.

En aquesta llei es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la guerra civil i la dictadura.

La Diputació de València vol recordar què i com va passar, i traure de l’oblit a tots els ciutadans que es van oposar a la dictadura. Les exhumacions són una de les principals accions per a aconseguir l’objectiu d’aquesta llei de Memoria Històrica.

No tot el món veu necessari destinar recursos econòmics a remoure un tema que consideren passat. Uns altres defensen que el Govern assumisca aqueixes despeses. El debat continua obert. Mentre es treballa des de l’Administració per a ampliar les competències sobre aquest tema en matèria legislativa.