Encara que agost segueix sent el mes per excel·lència de les vacances i de les festes populars i patronals, per a molts municipis setembre també ho és. Aquest cap de setmana, són nombroses les localitats que es vesteixen de gala. I en 7 Televalencia volem centrar l’atenció en dos d’elles: Meliana i Quart de Poblet.

Tots dos pobles, donen la benvinguda al novè mes de l’any amb els carrers engalanats i amb els seus veïns i veïnes disposats a donar-ho tot en cadascuna de les activitats programades, com sempre, per a tot els públics i sense perdre l’essència de la tradició.

Meliana donarà el tret d’eixida a les seues festes aquesta vesprada, a les 19.00 hores, amb el tradicional pregó a càrrec de les actrius valencianes de l’Alqueria Blanca, Carme Juan i Lola Moltó.

Posteriorment, tindrà lloc l’Entradeta dels Moros i Cristians’, sopar i discomóvil. Però açò només serà l’avantsala de dues setmanes intenses, en les quals la música, els actes religiosos, la diversió, creativitat i gastronomia no faltaran.

A Quart de Poblet també aquest cap de setmana la tradició torna a traure al carrer als seus veïns. Divendres, 1 de setembre, estan tots anomenats a la vespra, encara que el plat i acte principal serà la Passejà de Sant Onofre, el dissabte a les 22.30 hores, amb el Dia del Patró. Un acte que vol ser declarat Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana, ja que el foc, la música i la participació popular són el seu senyal d’identitat.

Però no acaben les festes patronals i populars ací. Els dies següents el programa d’actes segueix amb l’Entrada de Moros i Cristians i la música com a principals reclams.

I recorden: 7 Televalencia els explicarà com es viuen els principals moments festius.