Mejor Frutería
Los galardonados como la mejor frutería de España.

Molts professionals tenen premis, els actors, escriptors, investigadors, esportistes… i també els fruiters. Són els ‘Premis Golden Gold’, que des de fa quatre anys reconeixen als millors establiments del país en el sector de la venda de fruita.

VI.P-Associació de Productors Hortofructícoles de Val Venosta impulsa aquests guardons que s’han lliurat en el marc de FruitAttraction, fira que aquests dies reuneix professionals de més de 120 països del sector de la fruita.

I una de les destacades ha sigut la valenciana La Fruiteria Castelló, situada en la Ronda de Millars de la capital castellonenca i guanyadora del ‘Premi Golden Gold’ a la Millor Fruiteria de Barri. Manuel Segarra, fruiter de tercera generació, ha arreplegat aquest reconeixement a un negoci que van iniciar els seus pares per a vendre els productes que ells mateixos cultivaven. A poc a poc, el local s’ha anat modernitzant, amb un gènere més variat, que inclou fruites i verdures de tot tipus, junt productes com elaborades cistelles de regal. I als clients de tota la vida s’han unit noves generacions conscienciades amb l’alimentació saludable i els aliments de proximitat.

Els guardonats d’esta edició.

Respecte al ‘Premi Golden Gold’ a la Millor Fruiteria de Mercat, ha sigut per a l’Horta de Chamartin, situada en el mercat madrileny de Chamartín. Allí eren veïnes dues fruiteries els amos de les quals van decidir unir forces per a crear aquest establiment que es caracteritza per l’exquisida selecció i presentació del gènere, on es pot trobar des de fruites exòtiques fins a productes ecològics. Ha arreplegat el premi Jaime Moreno, un ferm defensor del valor afegit del comerç de proximitat pel seu tracte proper i la seua relació directa amb el client. Encara que comença a acceptar el comerç online com un complement indispensable en la venda de fruita per als pròxims anys.

Finalment, el ‘Premi Golden Gold’ a la Fruiteria Més Creativa ha recaigut en la guipuscoana Fruites Amatriain. Sota el lema “Els nostres productes estan de mort” es mou aquest comerç que transporta els seus productes en un remodelat cotxe fúnebre, amb cristalls tintats i corona d’alls en rest. Cert humor negre i molta originalitat per a una iniciativa que els ha fet populars en la seua localitat i que va sorgir per casualitat, donada l’afició del seu propietari, José Luis Amatriain, per les actuacions antigues. En el negoci de la venda de fruita des dels 14 anys, aquest fruiter inquiet ja compta amb dos establiments i posa en marxa iniciatives com el rostit en mercats de pimentons, usant antic tamborí, per a recuperar tradicions i cridar l’atenció dels clients.

El guardonat com millor fruiteria d’Espanya.

Els ‘Premis Golden Gold’ van nàixer en 2014 com una iniciativa de la VI.P – Associació de Productors Hortofructícoles de Val Venosta. Aquests guardons tenen el propòsit de reconèixer el treball dels professionals que es dediquen a la venda de fruita a Espanya mitjançant un trofeu i una aportació de 3.000€ en producte hortofructícola per a impulsar el seu negoci.

En les tres edicions celebrades fins al moment, s’ha destacat la labor de fruiteries molt variades en estil i procedència, però un denominador comú: aportar la màxima professionalitat i lliurament en el seu treball, cura en la selecció de gènere i proximitat en el tracte al públic que caracteritza als bons fruiters.

Los preciados galardones.

En 2018 els Premis Golden Gold han crescut, incloent una nova categoria: el reconeixement a la Fruiteria més Creativa d’Espanya, que destaca l’originalitat en el servei i en la posada en marxa d’iniciatives que atraguen els clients. En aquest cas al guardó, s’afig l’aportació de producte hortofructícola per valor de 3.000€ i un premi molt especial: una campanya de publicitat per a la seua fruiteria.

Amb més de 3.000 inscrits a través de la web www.premiosgoldengold.com , un jurat ha anat valorant les candidatures fins i tot amb visites sorpresa als finalistes sota la figura del MisteryShopper. Una labor de sedàs que ha conclòs amb el lliurament realitzat el 23 d’octubre, on es va lliurar un ‘PremioGolden Gold Honorífic la fira sectorial FruitAttraction, que celebra la seua desena edició aquests dies, en reconeixement a la seua labor en la cohesió i impuls del sector de la fruita.