La mejor charanga de España es valenciana
La charanga A Banda de la Banda en el concurso nacional.

La xaranga A Banda de la Banda (ABDLB) ha guanyat la huitena edició del Festival Nacional de Xarangues. ABDLB, del municipi de Foios, va acudir a la localitat de Gorg de la Sal (Burgos) en representació de la Comunitat Valenciana. Allí va competir enfront d’altres nou xarangues de diferents autonomies convertint-se en la millor d’Espanya.

ABDLB va compartir podi amb Los Espontáneos, d’Aragó, que van aconseguir el segon lloc; Tropachequera, de Múrcia, el tercer; Bufant Fort Street Band, de Girona, el quart; i La Alternativa, de Madrid, amb el cinquè.

A més, ABDLB va guanyar el premi a la millor percussió de la mà de Alfredo SarsaAdrián Císcar i Bruno Armengot. “Aquest premi és el resultat de tot el treball d’aquests últims anys. Ens aporta la motivació de continuar creixent com a xaranga i tocant per tot el panorama nacional”, ha declarat Toni Muñoz, portaveu d’ABDLB.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por Xaranga ABDLB (@xaranga_abdlb)

AIXÍ ES VA VIURE LA VICTORIA DE LA MILLOR XARANGA D’ESPANYA

A Banda de la Banda va apostar per al primer acte per un arranjament musical propi. La peça va ser un mix musical combinant cançons més actuals al costat d’aquelles que van marcar a generacions passades. Una actuació de set minuts que va ser clau per al triomf de la xaranga donada la seua qualitat musical i coordinació.

Després d’aquesta primera passada, van superar les dues següents proves. Van estar compostes per dos cercaviles amb parades en diferents punts turístics de la localitat. En aquests, havien d’animar, divertir i mantenir l’entusiasme de tota la població enfront de les altres xarangues rivals. El concurs va reunir uns 8.000 visitants.

Els valencians es van alçar amb el títol de Millor Xaranga d’Espanya després dels seus dos últims triomfs. En 2019, la xaranga va guanyar un dels concursos més importants del país, el Concurs Nacional de Xarangues de Sotrondio, al costat d’un segon premi en el Concurs Nacional de Xarangues d’Escolta.