La Meditadora regresa a la Plaza del Ayuntamiento
La Meditadora se prepara para la plantà en la Plaza del Ayuntamiento,

El bust de la Meditadora, part principal de la falla municipal de 2020 i que es va salvar de les flames després de la suspensió de les festes, ha abandonat la Ciutat de l’Artista Faller. Aquest matí ha tornat a la Plaça del Ajuntament per a ser plantada per segona vegada.

Així, i tal com arreplega Europa Press, al llarg del dia d’avui es traslladaran les diverses peces de la Falla Municipal. Està previst que demà dijous comence el muntatge. La peça va ser dissenyada per Escif i elaborada pels artistes José Ramón Espuig i Manolo Martín.

Abans de poder traure-la de nou al carrer, la Meditadora ha hagut de ser restaurada. Després de més d’un any guardada a l’espera que es pogueren celebrar de nou les festes, va patir deterioracions en gran part de les peces que componen aquest gegantesc cap.

La Meditadora es va convertir en tot un símbol de la pandèmia. La col·locació d’una màscara gegant en ella va significar la fi de les festes. El seu ‘cremà’ el pròxim dia 5 serà un missatge d’esperança.

En aquesta ocasió el bust se situarà sobre un pedestal en haver sigut cremat el cos sobre el qual se situava. Per això, la composició final de la falla no respondrà a la idea inicial presentada per Escif. Aquesta incloïa un moviment rotatori de la Meditadora amb la idea de mirar a tota la plaça.

CREMÀ AVANÇADA I A PORTA TANCADA

El pròxim diumenge 5 de setembre València tornarà a viure la nit de la ‘cremà’. En aquesta ocasió serà més primerenc que mai. Amb la finalitat de complir el toc de queda l’Ajuntament ha avançat els horaris d’aquest acte.

Així, a les 21.00 donarà va iniciar la ‘Cremà’ de la falla municipal infantil i a les 23.00 la de la falla gran. Aquests actes es desenvoluparan a porta tancada.