medio maratón
Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso EDP 2017.

Les dos grans proves de la ciutat de València en running, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP i la Marató València Trinidad Alfonso EDP, compten ja amb 8.500 i 13.500 inscrits respectivament, un 9% i 10% més d’inscrits que l’any passat en estes dates.

Les proves, organitzades per la SD Correcaminos i que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, han vist incrementat també el seu percentatge de participació femenina, aconseguint el 26% en el cas de la mitja marató i el 16% en la marató.

Pel que fa a la composició del cens, cal destacar la presència de corredors vinguts de fora de València, tant de la resta d’Espanya, un 20% en el cas de la mitja marató i un 33% per al cas de la marató, com de l’estranger, que representen el 16% i 29% respectivament, de més de 68 nacionalitats diferents.

Cal recordar que tant la Marató de València, que té lloc el 19 de novembre, com la Mitja Marató, del 22 d’octubre, compten amb l’Etiqueta Or de la IAAF, sent esta última l’única a Espanya.

Paral·lelament a la Marató de València es desenrotlla la 10K València Trinidad Alfonso que compta ja amb quasi 3.000 corredors inscrits, dels quals un 49% són dones, en esta carrera que comparteix l’eixida i meta amb la marató.