Previsió Dimarts

La jornada del dimarts seguirà inestable en tota la Comunitat. Al matí cels amb intervals nuvolosos en les tres províncies. El vent bufarà de component est fluix. Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis. Oscil·laran entre els 11-12º a l’interior i els 17º en la costa.

Ja a la vesprada la situació es complica. Ruixats i tempestes, especialment a l’interior de la meitat nord, on no es descarta que siguen localment forts -En el terç sud, baixa probabilitat d’algun ruixat ocasional. Les temperatures màximes en descens.

Previsió Dimecres, Dijous i Divendres

Per al dimecres pocs canvis. Cels nuvolós o cobert amb ruixats i tempestes, que podran ser localment fortes a l’interior de Castelló, i menys probables i intensos en el terç sud. Temperatures mínimes sense canvis i màximes amb ascensos en les hores centrals del dia.

A partir del Dijous tot fa indicar que les tempestes començaran a desaparèixer deixant cels buidats a València i Alacant i nuvolosos a Castelló amb ruixats ocasionals. Les temperatures a l’alça.

Per al divendres la previsió serà d’una jornada de cels ja buidats. Lluirà el sol i augmentarà la sensació de calor amb temperatures que pujaran lleugerament.

Fi de Maig amb tempestes

En les pròximes hores un xicotet embolsament d’aire fred arribarà des del nord de la Península. Esta borsa, amb temperatures inferiors als -20ºC a uns 5500 metres d’altura, acreixerà la inestabilitat a l’interior peninsular des d’esta mateixa vesprada.

L’aire fred s’assentarà en les capes mitjanes i altes de la troposfera, just en la vertical de la Península. En tres quartes parts del país parteix de la setmana serà grisa i tormentosa.