Universidades valencianas implantan una app para rastrear el coronavirus entre estudiantes y profesores
Estudiantes de la UPV al inicio del curso 2020/21.

La Universitat de València ha decidit retirar l’obligatorietat de la mascareta en les seues instal·lacions. No obstant això, insta “fermament” a usar-la com a eina de protecció.

Així ho ha explicat en el seu comunicat la rectora de la Universitat, María Vicenta Mestre. Després de “escoltar la comunitat universitària en els últims dies”, el Consell de Govern ha arribat a aquesta decisió juntament amb la representació dels estudiants.

La Universitat ha explicat que van treballar en la elaboració d’un marc regulador propi des que es va aprovar el Reial decret sobre l’ús de la mascareta. Afig que després d’una anàlisi de tal decret, es va arribar a la conclusió que “no és contrari al marc legal l’ús obligatori de la mascareta per part de tota la comunitat universitària”. Per això, van decidir mantenir el seu ús.

A més, ha recordat que la Comissió Sectorial Crue-Sostenibilitat recomanava seguir amb els protocols de protecció empleats fins al moment: mascareta en espais interiors, ventilació i higiene de mans. L’objectiu, asseguren, era “garantir la màxima protecció de les persones”, de dins o fora de la comunitat universitària.

No obstant això, la Universitat de València era l’única de les universitats de la Comunitat que mantenia l’obligatorietat després de les vacances de Pasqua. Així, després de les consultes de la comunitat universitària, s’ha decidit simplement recomanar-la fins a la finalització del curs acadèmic però no obligar-la.