Valencia
GRAFCVA6403. VALENCIA, 11/07/2019.- Tres mujeres se protegen del sol y del calor con sombrillas cuando, según la AEMET, el cielo de la Comunitat Valenciana estará mañana poco nuboso o despejado y las temperaturas apenas variarán en el litoral y subirán en el interior, especialmente en el de la provincia de Valencia, donde se activará la alerta naranja y las máximas pueden llegar a los 40 grados. EFE/Kai Försterling

Gran part de la península es troba en alerta per altes temperatures, una situació que de moment no ha arribat a la Comunitat Valenciana però que s’espera per a començaments de la pròxima setmana.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha advertit de l’entrada d’una massa d’aire africà que dispararà els termòmetres en la majoria del territori nacional aquest cap de setmana, especialment en el centre peninsular.

A pesar que aquest aire no afectarà directament a València durant els dos pròxims dies, les temperatures continuaran sent elevades amb màximes de 30° a la ciutat i mínimes de 22°. La situació serà més càlida a l’interior amb mercuris que arribaran als 35º a Ontinyent i 33º a Requena.

Aquests valors es mantindran fins al dilluns i és que, si no canvien les prediccions, el dimarts hi haurà una pujada de temperatures que creixerà una mica més en la jornada del dimecres. Segons Aemet, València podria arribar als 33º mentres que l’interior patiria un major increment amb 39º a Xàtiva i 37º en els municipis de Requena i Alzira. A més, la part del litoral també es podria veure afectada amb temperatures que arribarien als 36° en l’ombra en localitats com Gandia.