alerta por lluvias

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a avui el nivell alt o taronja d’alerta, per temperatures que podrien superar els 39 graus en més de 130 municipis de la Comunitat Valenciana.

En atenció a les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani, s’ha decretat l’alerta en les comarques de la Foya de Bunyol, La Canal de Navarrés, La Ribera Alta, L’Horta Sud, La Costera, Vall d’Albaida, El Comtat, La Safor i La Marina Alta, corresponents a les zones climatològiques 15, 16, 17, 18 i 20.

La previsió per al divendres és que es mantinguen les temperatures en aquestes zones, per la qual cosa Generalitat ha activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut.

Aquestes recomanacions es dirigeixen, especialment, als col·lectius més vulnerables: persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Sanitat ha posat en la seua pàgina web tota la informació i consells d’actuació davant una possible ona de calor, entre les quals recorda evitar l’excés d’alcohol i les begudes amb molta cafeïna, i ha recordat el telèfon d’emergències, el 112, davant alguna sospita de risc per a la salut.