Plurilingüismo

La Conselleria d’Educació va a recórrer l’acte del Tribunal Superior de Justícia valencià que suspèn cautelarment el decret de plurilingüisme perquè considera que té “tota la garantia d’estar fonamentat i tenir una base tant pedagògica com a jurídica”.

Així ho ha manifestat el conseller Vicent Marzà als periodistes en els passadissos dels Corts després de conèixer que l’alt tribunal ha estimat la petició del recurs presentat en el seu moment per la Diputació d’Alacant.

“No és una sentència ferma i anem a presentar el recurs perquè no estem d’acord i tenim tota la garantia que el decret està fonamentat i té una base tant pedagògica com a jurídica, sobretot perquè té l’aval tant del Consell Jurídic Consultiu com de l’Advocacia i del propi Ministeri”, ha agregat.

El conseller ha explicat que tenen cinc dies per a presentar el recurs i com “la sentència no entra en el fons”, va a explicar “quins són aqueixos fonaments i quina validesa jurídica li ha donat el propi Consell Jurídic Consultiu.

“Les mesures cautelars no són fermes fins que la sentència no és ferma i per tant no es paralitza gens”, ha dit i ha insistit que “no hi ha cap aplicació directa respecte a aqueixa sentència, és un pas més en el procediment i anem a presentar el recurs i continuar amb normalitat els processos educatius que hi ha ara”.

“Estem tranquils perquè sabem que té una posició avalada pel Consell Jurídic Consultiu i l’Advocacia”, ha subratllat el conseller, qui ha considerat que si el decret “no estiguera ben fonamentat no hauria passat els filtres que ha passat”. EFE