Mª José Català:

La portaveu del grup municipal del Partit Popular a València, María José Catalá, advoca per la igualtat en l’educació. Per a ella, apostar per la dona no és col·locar-se davant d’una pancarta, és apostar per la igualtat en les decisions que prenem cada dia.

Així ho ha explicat la popular en una entrevista a la revista “MYM”, una edició especial de 7 Televalencia que arribarà la pròxima setmana amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

Com valoraria el poder de la dona en la política valenciana? I com es pot guanyar en igualtat?

La dona sempre ha sigut clau en la política valenciana i crec que la seua presència fa que se centre el debat a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Em sent orgullosa de formar part d’un partit polític on les dones estan en els càrrecs de major responsabilitat en la Comunitat Valenciana. No com aquells que més proclamen la seua aposta per la dona i els seus càrrecs els ocupen homes. Considere que apostar per la dona no és col·locar-se davant d’una pancarta, sinó apostar per la igualtat en les decisions que prenem cada dia.

Actualment, creu que la societat està més conscienciada sobre la importància de la igualtat de gènere?

S’ha avançat molt, però hem de mantenir l’esforç i no baixar la guàrdia. Queda molt camí per recórrer i ha de ser un compromís de tota la societat el treballar per a avançar en la igualtat i que no es retrocedisca en tot l’aconseguit.

La igualtat està ben fomentada a les escoles, instituts i universitats?

L’educació és clau i hem d’apostar per la igualtat en l’educació, que els nostres joves es puguen formar en el que realment els òmpliga com a persones. Hem de visibilitzar l’esforç de totes les dones, especialment en camps com la ciència, la investigació o la tècnica on són minoria però fan treballs extraordinaris.

Si fóra alcaldessa de València, quines mesures imposaria per a potenciar la igualtat en tots els àmbits?

La igualtat es pot potenciar de moltes formes, per exemple, tenint clar el projecte de ciutat que vols, i jo el tinc: una ciutat oberta i amb futur, que mire cara a cara a la resta d’Espanya i que torne a tenir l’esplendor que va tenir amb el govern del PP, que per cert, tenia nom de dona, el de Rita Barberá, que és el millor exemple de la capacitat de la dona per a transformar les coses i aconseguir la igualtat des de la normalitat.