La 25ª edició de la Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la Societat Esportiva Correcaminos, parteix com la més espectacular en la seua cambra de segle d’història, presentant el seu millor cartell amb l’objectiu de seguir en el cim de les carreres mundials.

La Història de la marató en la nostra ciutat no és una altra que la de la Marató Popular de València la primera edició de la qual es va celebrar el 29 de març de 1981. Aquesta història està estretament lligada a la SE Correcaminos, un dels primers clubs esportius que van abraçar l’atletisme popular a la fi dels anys 70.

Al llarg d’aquests 30 anys, els circuits d’aquesta carrera mítica han canviat a la recerca del millor traçat, en un intent de millorar tècnicament el traçat i acostar els corredors al públic.

La 31ª edició va donar naixement al nou projecte de la Marató València, que s’enfrontava a un dubte que definiria el futur de la marató llevantina: o ancorar-se en la còmoda continuïtat de seguir organitzant maratons de segona línia o, lluitar per situar la Marató de València en la galeria de la glòria on resideixen solament els triats. La decisió ja és de tots coneguda; el temps com a jutge dictarà sentència.

Actualment, és una de les proves de la mítica distància de Filípides amb més tradició en el nostre país, però la història d’aquesta carrera de llarga distància en la ciutat del Túria va canviar radicalment en 2012, quan es va triar un nou traçat. A partir de llavors, els llocs més emblemàtics de la ciutat protagonitzarien el nou traçat de la marató: Les Arts i les Ciències, l’Oceanogràfic, el Carrer de la Pau, i el Ayuntamineto de València entre uns altres, acompanyaran als corredors en una prova que pretén ser una festa de l’esport.