Una máquina donada por Amancio Ortega sigue sin usarse por atasco de licencias

El Grup Popular Municipal ha denunciat l’embós de llicències d’obres i d’activitat que pateix el Ajuntament de València. En concret assenyalen que hi ha més de 8.000 expedients pendents de resoldre des de fa anys. A més, expliquen que el retard ja comença a tenir conseqüències per a la salut dels valencians.

La Conselleria de Sanitat porta més d’un any a l’espera d’una llicència municipal clau per a l’Hospital Clínic de València. En ella es demana reformar un espai per a instal·lar una màquina donada per la Fundación Amancio Ortega. Es tracta de material sanitari capdavanter dotat d’un sistema de radiocirugía amb bisturí de raigs gamma.

“Ara també hem sabut que afecta ja al sistema de salut de tots els valencians que no poden comptar amb els avançaments tecnològics pel bloqueig en la llicències per part del Govern de Compromís i PSOE”, ha declarat la portaveu del Grup Popular, María José Catalá.

L’objectiu d’accelerar els tràmits és “poder disposar de la llicència l’Hospital Clínic i posar en marxa la nova màquina”. Catalá assegura que la donació d’Amancio Ortega “servirà per a millorar la salut dels veïns de la ciutat”.

Al marge de la sanitat, l’embós arriba també al departament d’activitats i urbanisme. Des del PP assenyalen que això afecta tant als inversors que volen obrir un nou negoci a València com als quals desitgen construir habitatges. Per això, la líder popular ha reclamat al Govern de Joan Ribó que s’acceleren els tràmits del consistori.