mujeres

Durant tota aquesta setmana els actes feministes pels drets de les dones no han parat en tot el país. I València no anava a ser menys. Ara sí, tot està a punt per al Dia Internacional de la Dona d’enguany.

A diferència de les vagues laborals organitzades en 2018 i 2019 pel moviment feminista, enguany sembla que no hi ha hagut consens a València entre els diferents grups. Com en altres autonomies, enguany el moviment feminista valencià ha optat per altres activitats i no convocar la vaga el diumenge.

Entre les més destacades està una concentració en la Plaça de la Verge la nit del 7 de març. L’Assemblea Feminista de València ja va anunciar que enguany no es convocaria una vaga laboral pel 8M. Per això, ha convocat aquesta asseguda, que durarà des de hui a les 22.00 fins demà a les 17.00 hores.

Actuacions musicals i teatrals, tallers de muixeranga i parkour, monòlegs o parlaments a micro obert són algunes de les activitats programades per a la concentració d’aquesta nit. També es farà una nova rèplica de El violador eres tu, el cant de les Tesis xilenes que ha recorregut el món.

Les activitats del 8M

Ja en ple Dia de la Dona, el morat feminista ocuparà els carrers de València. A les 9.00 del matí comença la carrera 10K Fem en el passeig de l’Albereda. Està organitzada per Nosaltres Esportistes, i serà la sisena edició de la carrera popular. Enguany s’ha batut rècord en la inscripció, ja que s’han esgotat els 2.500 dorsals disponibles. A més, el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) ha convocat una columna antiracista que s’unirà a la manifestació general de la vesprada.

Però l’acte multitudinari serà la manifestació general a les 18.00 hores. Sota el lema “Feminisme per a canviar el món”, en la marxa participaran batucadas i muixerangas feministes. El recorregut començarà en l’Institut Lluís Vives i acabarà, com és habitual, a les Torres de Serrans. A més, enguany es reservarà un espai accessible per a dones amb discapacitat, just darrere de la pancarta que iniciarà la manifestació.